Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта, както и колони

Призрак на Броуди

Марк Крили е разработчикът на серията Akiko в допълнение към поредицата за млади възрастни Били Клик, както и на Мики Фолс. Този месец той се завръща в комиксите с новия си сериал „Призрак на Броуди“ от Dark Horse. Съвсем наскоро Крили разговаря с Роджър Аш от Уестфийлд за тази нова серия.

Уестфийлд: Каква беше мотивацията за призрака на Броуди?

Марк Крили: Редица различни неща се събраха за този проект. Винаги съм искал да направя история, поставена на футуристично място, подобно на Bladerunner. Също така никога не съм разказвал история, включително призраци, както и пожелах да видя как точно такива герои могат да бъдат използвани, за да проверят въпросите, свързани със смъртта. И накрая, почувствах, че докато концепцията за типичен човек изведнъж придобива суперсили, беше извършена до смърт (паяк ухапва! Гама радиация!), Концепцията за точно същия човек много, изключително бавно постига тези сили с огромна саможертва имаше не са били изпробвани много. Лука в Империя удари назад е единственият, на който мога да повярвам. Исках да видя точно колко правдоподобен бих могъл да направя целия процес на обучение.

Уестфийлд: Кои са основните герои в книгата?

Призрак на Броуди Страница 10

Крили: Броуди е наш главен герой. Той е млад човек, чийто свят е по -скоро бъркотия. Апартаментът му е като депо, както и той много много измива живота си в тоалетната, отговарящ на разпадането. В това влиза Талия, призрачният характер. Тя е жена, която почина от левкемия пет години по -рано. Идеята е да се направи живия характер, Броуди, тип половин мъртъв, докато мъртвият герой, Талия, е много по -пълен с живот. И накрая, има древен самурайски призрак, Кагмура, който в крайна сметка ще служи като ментор на Броуди в отключването на свръхестествените си сили.

Уестфийлд: Какво можете да ни разкажете за историята?

Крили: Е, това е история от шест части, изключително старателно организирана. В книга първа получаваме да задоволим Броуди, както и тези други герои, както и да видим докъде е, с какво се справя, както и точно колко далеч трябва да стигне. Талия се нуждае от латентните психически възможности на Броуди, за да й помогне да намери сериен убиец, който е обвинен в задържане. Така че от началото виждаме този типичен човек да се всмуква в изключително вреден свят. Тъй като книгите се пускат, както и историята, ще се спра на най -интензивните последователности в кариерата ми. Както и истината, че съм работил, сюжетът толкова старателно предполага, че няма да има абсолютно никакъв пълнител: каквото и да е в тази история, има причина.

Уестфийлд: Защо избрахте да направите това като поредица от графични романи вместо месечни комикси?

Призрак на Броуди Страница 18

Крили: Знаеш ли, никога не съм мислил истински за месечния маршрут на комиксите, макар че това би било готино. Когато насочвам всякакъв вид работа, искам възможно най -различни издатели да го гледат възможно най -много. Основните издателски домове като HarperCollins, както и случаен дом, могат да се замислят само за графични романи, за да се гарантира, че това е очевидно най -добрият метод, който трябва да върви. По същия начин тази история, като практически каквото и да измисля в наши дни, има изключително филмово качество: солидно начало, средно и край, а не разпръснала епизодична приказка. Графичните романи ви позволяват да изтеглите посетителя за по -дълго време, както и да им предоставите, че „все едно гледам филм“.

Уестфийлд: Има ли някакъв вид други работни места, върху които работите, които искате да споменете?

Крили: Имам и тонове други неща, които бих искал да продължа. Призракът на Броуди е отпред, както и в центъра засега. Ако всичко върви по план, имам много повече от 500 страници пред мен, така че ще трябва да внимавам да се справя с втора работа през следващите години.

Уестфийлд: Някакъв вид коментари за затваряне?

CRILLEY: Просто бих искал да осигуря огромен вик на Джил Томпсън, който еднократно ме закачи с хората на Dark Horse. Тя вярваше в тази работа практически, без дори да разбира какво е – такава беше нейната вяра в мен като създател на комикси. Благодарение на нея наистина се връщам на пазара на комикси по огромен начин. Не мога да чакам тази книга, за да ударя рафтовете това лято. Вярвам, че наистина ще изненада хората.

Leave a Reply

Your email address will not be published.