Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта, както и колони

Тор от Уолтър Симонсън Омнибус

От Робърт Грийнбергер

Програмата на Omnibus на Marvel създаде редица заслужили колекции от материали на удобни за бюджета разходи, при условие че е чистият обем материал, който получавате между кориците. Докато много от тях идват от зората на епохата на Marvel, тяхното излизане на март идва от 80 -те години на миналия век, както и този цикъл на Тор е вероятно едно от най -добрите тела на работа, създадени в съвременните времена.

Уолтър Симонсън не беше напълно непознат за Асгард, като преди това илюстрира поредица от истории, написани от Лен Вайн. Преди това той ми каза: „Четох Thor Comics през 60 -те години. Както и за мен, акцентът на бягането беше от Journey in Secret #114 с Thor #139 или ThereAbouts. Това бяха нещата, които наистина четях, тъй като се публикуваха, както и бях взривен. Бях повлиян от това. ”

И така, когато Марк Груенвалд покани Уолтър да композира, както и да нарисува поредицата, той беше много повече от готов. Както и сега, цялото бягане от Thor #337-355, #357-369, #371-382, както и Balder the Take On #1-4 се опакова в Тор от Уолтър Симонсън Омнибус.

Именно този Prime Stan Lee/Jack Kirby Run повлия на Симонсън да изработи приказка за Тор като посетител на тийнейджъри, както и той се върна към тези основни идеи за първия си сюжет. „По това време в Тор имаше огромно острие, наречено Odinsword, което седеше в Асгард“, обясни той. „Нямаше история за това. По същество това беше огромно острие, лежащо в огромна ножница. Легендата около него беше, че ако някой някога оттегли острието от ножника, светът ще приключи.

„Моят принос към тази част от историята беше да предоставя история на Odinsword. Това беше острието на Суртур, завършена елементарна, едно от изключително първите същества, която седеше в царство на пламъци. В края на времето, в Рагнарок, той щеше да вземе изгарящ меч, както и да бъде завършен във Вселената. Вярвах, че би било страхотно, ако Odinsword беше наистина острието на Surtur, този, с който той ще определи, че ще се прекрати до каквото и да е в края на времето. ” При условие, че Odinsword е бил повреден непосредствено преди Симонсън да получи проекта, той излезе с нов план.

„Току -що избрах Суртур да направи свой меч. Това беше моята история. Както и аз проведох поредица от фронтови истории, докато новото острие се изковаваше. ”

Thor от Walter Simonson Omnibus Variant Cover

Но 1192 страниците не са само за Odinsword. О, не. В края на краищата сериалът също дебютира Бета Рей Бил, като притежава нещо подобно на Мьолнир, могъщият Уру чук на Тор.

„Вярвах, че желая история, която не се чувстваше така, сякаш вече беше разказана. Реших, че някой нов трябва да вземе чука, както и да отидем от там. Чукът е бил около 20 години, истинско време, както и никой в ​​света на Marvel не го е избрал. Както и аз приех това като индикатор, че никой съществуващ характер в MU тогава не може да вземе чука, вярване, което все още държа, независимо от историите.

„Трябваше да е някой чисто нов; При условие, че надписът на [Hammer], той трябваше да е някой достоен, каквото и да означава това. Така създадох герой, който би имал трагичен, но героичен произход, някой толкова безкористен като Тор. Имах нужда от някой, който беше войн, затова създадох някой, който предоставя всичко толкова, колкото да бъде най -големият воин на неговия народ. Той беше безкористен, откакто се опитваше да спаси цялото си състезание. Той си позволи с ужасно, агонизирането предполага, че в крайна сметка е фантастично оръжие. В крайна сметка това даде възможност на чука да признае този човек като заслужил да го използва. ”

Визуално Симонсън сложи свой печат върху всички творения на Кирби, както и добавен към тях със собствените си герои. Всеки път, когато се нуждаеше от помощ или почивка, Сал Бускема умело пристъпи напред. Това беше откровение, тъй като Сал направи няколко от многото си визуално завладяваща работа в кариерата си.

И тогава има цялата сюжетна линия, когато Уолт превърна Тор в жаба. За това обаче трябва да отидете да проверите книгата – това си струва усилията.

Leave a Reply

Your email address will not be published.