Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта, както и колони

Доктор Солар, човек от атома

от Уейн Маркли

През последните четиридесет плюс години един от най -добрите писатели на книги за комикси (и една от най -съмнителните фигури в комиксите) е Джим Стрелец. От тийнейджърско потомство до главния редактор в Marvel до извеждане на Valiant Comics до един от най-успешните издатели на 90-те години, Джим направи всичко. както и той е постигнал много извън комиксите за зареждане. Реших да съставя за Джим този път, тъй като чета настоящите му възраждания на златните ключови герои, които той възстанови до живот почти 20 години назад, когато отново, този път за тъмен кон, както и той, когато отново има, когато отново има Открих нов метод за разглеждане на Magnus, Robot Fighter, лекаря слънчева енергия, както и Turok, син на Стоун.

Downcase Presents: Legion of Super-Heroes Vol. 04 Sc

Джим стартира като писател в средата на 60-те години като писател за DC Experience Comics с участието на Легиона на Супергероите. Докато Джим беше просто тийнейджър по онова време, той състави няколко от най -съкровените истории от феновете на Легион, правени някога. Това бяха забавни истории, които бяха изключително иновативни в допълнение към изключително оригиналните. Той съставяше истории, които бяха отражение на времето, докато произвеждаше цял свят около Легиона, който ви накара да се почувствате така, сякаш разбирате всичко за това бъдеще. Плюс това, той винаги смесваше нещата, както и добавяше нови герои, както и дори убиваше някои герои, което по това време беше почти нечувано. Освен че е верен на формата, мъртвият герой, Lightning Lad, се върна към живота. И все пак това бяха отлични истории, които и до днес се държат. Както и за щастие на феновете, всичките му легионни работи се предлагат в DC Showcase: Legion of Super-Heroes.

Secret Wars Sc

С течение на времето Джим кацна в Marvel Comics като писател, както и като редактор. Точно както повечето редактори по това време в Marvel, главният редактор щеше да дойде, както и да отиде на рутинна основа. Така че не беше изненада, че Джим кацна в задачата на главен редактор в Marvel. Той остана там почти 10 години като топ куче, както и историците на комикси имат редица истории, както страхотни, така и лоши, за бягането на Джим, докато в тази обстановка (нека да кажем, че не е било без спор). Той успя да накара Marvel Books, за да разбере навреме, както и на пръв поглед да се отърве от „страховития краен срок“, който изисква препечатки в месечните книги. Той също беше водещият зад няколко от най-големите истории на Marvel за онова време, като Trick Wars, който представи черния костюм на Spider-Man (който по-късно щеше да бъде супер злодей, Venom). Той също така подпомага да създаде пазара на директни комикси с въвеждането на Dazzler като заглавие само за директно. По онова време това беше изключително ужасен ход.

Веднъж отново с течение на времето Джим напусна Marvel, както и кацна в стартиращ бизнес, наречен Valiant Comics. Valiant започна като бизнес, правейки лицензополучатели, както и списания за Световната федерация по борба, както и Nintendo. За съжаление, нито един от тези имоти е хванат на толкова Джим, както и неговите бизнес партньори не са били длъжни да търсят нов метод за печелене на пари. Те се натъкнаха на концепцията за лицензиране на старите западни/златни ключови герои на боеца на робот Magnus, лекаря слънчева енергия, както и на TUROK. както и около тези герои те разработиха сложна, както и цяла вселена. По време на бума на спекулаторите от 90 -те години, Valiant имаше няколко от най -известните заглавия, които се публикуваха. Но, погребан под целия шум, наистина имаше няколко отлични заглавия, написани главно от стрелец, заедно с Боб Лейтън, както и с Боб Хол. Джим успя да вземе онова, което са основно герои на ниво B, както и да ги превърне в интересни четения с разказване на истории. Въпреки това, тъй като бумът на спекулатора се разпадна, както и динамиката на администрацията във Valiant се промени, Джим беше необходим сам. За съжаление, изключително малко от Valiant Stories някога са били събрани, но има редица единични проблеми, предлагани в Westfield Comics.

На следващо място, Джим продължи да пише нова група инвеститори, както и разработени предизвикателни комикси. Както и след това той продължи към краткотрайните комикси на Бродуей, (с хората зад събота вечер на живо), както и след това (придържайте се с мен тук) обратно, за да признае комиксите, които бяха изкупили това, което беше доблестно. Никой от тези бизнес не откри някакъв вид успех и, честно казано, разказването на Джим не беше на ниво, когато беше. Може би единственото нещо, което е наистина незабравимо от целия този период, беше откриването на Дейвид Лафам в Defiant.

Легион на супер герои #38

През следващите няколко години в началото на 2000 г. г -н Стрелец работи по редица различни проекти, както в комиксите, така и извън комиксите. Името му обаче, когато за пореден път endeD е разговорът на пазара през 2007 г., когато бе разкрито, че той се връща, за да състави легиона на супергероите, който той за първи път състави, когато беше на 14. Това е над 40 години по-късно, както и дори някой като джад Докато гледах напред към завръщането му, тъй като Легионът беше приложен в продължение на много години с герои, които бяха променени, ощипани, мутирани, както и съсипани до момента, в който те приличат на тези в традиционните истории от 60 -те години като както и 70 -те. Въпреки това, когато книгите бяха публикувани, отличното завръщане на Джим Стрелец беше бюст. Не само завръщането му в легиона не беше изключително добро, едва по -добре от боклука, който дойде преди него, в крайна сметка беше толкова беден, че Джим дори не състави последния си проблем (или поне името му не беше в книгата) . За неговата кредитна история обаче беше добре разбрано на пазара, че Джим водеше битки с DC за това, което искаше да направи с легиона срещу това, което DC искаше да направи с книгата. Разбира се, човек би повярвал, че Джим, както и DC, биха имали съвместна визия, преди да поеме книгата, колкото и уви, каквато и да е тази визия, че бързо се разпадна.

Магнус, състезател по робот №1

След катастрофалното му завръщане в Легиона имах малко надежда, когато беше разкрито, че Джим ще композира Магнус, Турок, както и д -р Солар за комиксите на Dark Catine. Въпреки това, когато за пореден път се оказах, че греша, тъй като тези книги [се оказаха] отлични. Разбира се, че досега са имали само три (или в ситуацията на Туркок, един), това, което съм проверил досега, е най -доброто от това, което направи Джим Стрелец в легенда. Той е взел стари герои, както и е вдигнал нов живот в тях за втори път (след като е възкресил тези точно три героя във Valiant) с нов произход, както и нови посоки, както и завладяващи истории. Колкото и да се погрижих за възраждането на тези книги, греших. Те си заслужават вашето време, както и усилия да проверите, както и са наистина страхотно четиво.

Също така бих искал да предложа (как е това за иронично?), И двата комикси, както и легионът на супергероите. И двете заглавия в момента се пишат от Пол Левиц, както и и двете заглавия, за първи път от години, усещане за забавление, както и опит, който липсва от векове. Историите в опит са представени в легиона в ранните си дни, когато те за първи път задоволиха Superboy, докато месечното заглавие, Легионът на супер героите, се фокусира върху съвременните приказки на Легиона. Отдавна подозирах, че Павел стои зад суровата, която беше отхвърлена като легион през последните няколко десетилетия, но сега той се завръща в едно от предпочитаните си титли, аз съм възхитен, когато за пореден път съм фен на Легиона . Сега, ако само Павел би поел JSA, както и ще го направи четена книга, когато отново.

Както винаги, всичко в тази колона е моята лична гледна точка, както и не показва мислите или мненията на Westfield Comics или техните служители. Приветствам вашите коментари, копия или мисли за оценка на mfbway@aol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.