като всеки, който ме е написал, знае, че почти винаги ще отговарям навреме, ако съобщението е учтиво и професионално. Събрах дълъг пост, който имах с дилър на антики и неговото мнение за демографски данни, антики и пазара на комикси. Това бяха неговите отговори на моята статия, някои от които съм публикувал по-долу- особено класациите, сравнявайки комикси и колекционерски предмети. По -долу са неговите отговори. Ще добавя подтикване на притесненията към неговите мнения, за да създам формат на тип въпроси и отговори.

„Антикварен дилър и комикс спекулатор влязат в бар…“

Това е важната част от това да бъда инвеститор, адаптиране и поддържане на способността да се учи от другите, особено от моите читатели. Какви са нещата, които можем да научим от пазара на антични мебели, които се прилагат за комикси? Кои основни неща разглеждат опитен дилър на колекционерски, които могат да ни помогнат да вземем колекционерски решения за инвеститори?

Разговор с антикварен дилър

Името на читателя е г-н Lum (40-годишен ветерански колекционер на антики) и аз ще оставя неговото име и средно име за неговата поверителност. По -долу е грубо резюме на нашия разговор и неговото мнение за това, което движи пазара на колекционерските вещества:

Г -н Lum започва с …

„Добър преглед, както обикновено Норман, но имам няколко неща, които бих искал да посоча и добавя. „

Въпрос: Каква е сделката с антични мебели, някакво бъдеще?

„Антични мебели или това, което се обаждаме в търговията,„ кафявите мебели “са мъртви, откакто започнах в този бизнес преди 25 години и силно се съмнявам, че някога ще се върне, дори когато нещата в тези сделки отново стават популярни. ”

ВЪПРОС: Има ли някаква зона мебели, която поне се справя добре сега?

„Голяма част от това е модерната мебел от средата на века и бума на колекционерския, който все още върви доста силен, но дори и през последните 10 години, които се изместиха към холивудския регент, съвременният висок край на 70-те до 90-те години.“

Въпрос: Каква е демографската промяна в античните мебели?

„Дейвид Раго и няколко други уважавани и широко известни дилъри говориха за тази промяна в рамките на демографска промяна, която се случва преди 10-15 години, аз изместих бизнеса си по подходящ начин, преди повечето и за двете области. Никой не иска старият мръсен китайски хач на баба и съвпада на бюфет или кредит, особено не по -младите поколения, т.е. хилядолетия и по -малките деца. ”

Въпрос: Как хилядолетите влияят на антики и колекционерски предмети?

„Вярвам може да се грижи по -малко. Всеки иска чисто нови боклуци и всичко, което някога съм чел за навиците, предпочитанията и начина на живот на Millennials, казва, че 70% от тях казват, че никога не очакват да могат да притежават дом през живота си. Следователно, те не се интересуват от неща, които трябва да се влачат от наем до наем и нямат къде да поставят постоянно. ”

Въпрос: Продажбите на имоти са това, което мисля за антични покупки, как по -младото поколение се отнасяше към тези възможности?

„Те също нямат интерес към нищо, което е в съзнанието им„ старо “, виждам много продажби на имоти всяка година, в които младите младежи не знаят нищо за антики или колекционерски предмети, те не знаят нищо за стойността, която никоя от Може да има и те биха могли да се интересуват по -малко, когато хората им или който умре, те просто искат нещата да са изчезнали, в сметището за боклук в много случаи. Това честно е невежествено от тяхна страна, защото в повечето ситуации те биха могли да получат най -добрия удар за своя долар от наследствени продукти и да ги продадат, за да купят къщата, която никога не смятат, че ще могат да купят. ”

Въпрос: Има ли области от колекционерска стойност, които все още са жизнеспособни и колекционерски?

„Истинските антики и изобразителното изкуство все още се продават и те винаги добре, изящното изкуство се счита за най -добрата инвестиция, която просто трябва да имате големите пари, за да инвестирате в него. Що се отнася до мебелите, една красива „игрална маса на Филаделфия“ от правилния производител от 17 -ти век все пак ще донесе рекордна цена 9 пъти от 10, над милион или повече. “

Въпрос: Все още ли се занимавате с традиционните антики?

„В крайна сметка всичко струва нещо по един или друг момент. Надявам се хората да се върнат към традиционните антики, защото все още ги обичам, въпреки че засега преминах да се занимавам с тях в по -голямата си част. Не съм имал късмета да намеря една от тези маси за милиони долари или сами мебели. Но имах няколко мои приятели на дилъри, които имат през годините, така че все още има надежда да вкарам. ”

Антични мебели: предупредителна приказка

Експертите обикновено определят „антики като продукти, които са на възраст най -малко на 100 години и по -малко от 50 процента.“ Те често цитират Закона за тарифите на Smoot-Hawley от 1930 г., който определя „100-годишния показател за антики в Съединените щати, а също и Enull

Leave a Reply

Your email address will not be published.