Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта, както и колони

Робърт Грийнбергер

От Робърт Грийнбергер

Наемането на Джо Саймън в началото на 70 -те години беше любопитно решение на издателя на DC Comics Carmine Infantino. Саймън не беше създал активно материали за комикси за бързо променящ се пазар от години, като вместо това работи върху Sick, конкурент на MAD. Въпреки това, Infantino се търкаляше да се бори с Marvel, както и вярваше, че Саймън все още може да остане магия.

Резултатът му беше краткотраен, както и странен асортимент от функции, насочени към по-млада аудитория, която беше намаляваща част от обществеността за закупуване на комикси. Той предостави опити като екологичния отбор в първия проблем със специален проблем, както и шампионски спортове, но многото му известно осигуряване беше Prez.

Prez: Първият президент на тийнейджъра

Точно както Америка се забиваше на президента Никсън, точно тук беше свежа дръжка на Овалния кабинет, с участието на наскоро избрания 18-годишен Prez Rickard. Ескападите му продължиха обикновени четири броя, започващи през септември 1973 г., преди Infantino да види продажбите, както и да изтегли щепсела. Героят обаче издържа, както и продължи да се появява в различни заглавия с годините преди неотдавнашното ново въплъщение 52. Сега DC събира тези безброй изяви в Prez: Първият президент на тийнейджъра.

В интервю за Гари Грот Саймън каза: „Вярвах, че Prez е страхотен. Вярвах, че екологичният екип е страхотен. Предполагам, че бях единственият. [Смях.] Но по това време, нека ви кажа нещо, нищо не вървеше. Кирби правеше книга след книга, както и те бомбардираха навсякъде. Разбирате ли какво беше заявеното? „Ако искате да спрете войната, накарайте DC да я публикувате.“

Джим Саймън каза пред „Ежедневният звяр“: „Беше началото на 70 -те години, Prez беше продуциран в студиото на Джо Саймън, в дома, където пребивавахме в Стони Брук, Ню Йорк. Помощх в студиото. Джери Грандети, художникът, който живееше наблизо, беше там, както и всички ние ритахме около концепции за нов герой от комикси, който не беше често срещан супергерой, както и това във форма с тези бурни времена. Трябваше да говорим за филм, който всички бяхме гледали по телевизията, на който се наслаждавахме, диви по улиците, както и да се откажехме от филма: каква може да бъде Америка, ако младежкото движение влезе в своето в Белия дом. Както знаете, Джо продуцира сатиричното-хуморното списание Sick, както и вярвам, че е видял много повече хумор от драмата в предпоставката за Prez. В крайна сметка всички го направихме. ”

Prez #2

Много мама назад през деня предвиждаха детето си някой ден да нарасне, за да в крайна сметка е президент на Съединените щати. Марта Рикард направи нещата с една стъпка още повече, както и кръсти новороденото си дете Prez. В донякъде извън килтър свят, Prez беше подслушван от мениджъра Смайли, за да се кандидатира за Сенат, след като конституционната модификация понижи възрастта за гласуване. Пренебрегвайки политическите планове на Smiley, Рикард имаше щастието да бъде на най -доброто място в най -доброто време, тъй като 35 -годишният лимит за президент беше понижен, както и той беше избран за най -голямата длъжност в земята.

Prez незабавно посочи майка си като вицепрезидент, както и остави братята си в крайна сметка да бъде негов личен секретар. Неговият коренноамерикански добър приятел Eagle напълно безплатно беше назначен да управлява ФБР. Някога природозащитникът, Орел напълно свободен, премести офиса си в тийнейджър на брега на река Потомак. Prez подкрепяше управлението на пистолета и, без изненада, беше насочен за убийство.

Тогава забавлението започна, тъй като Prez трябваше да се отблъсне на старата гвардия, представена от Smiley, както и неговите крони, десница милиция, водена от потомка на Джордж Вашингтон, както и дори от пакет без леги вампири. Тогава имаше мачът на шаха в САЩ срещу Русия, изигран от Super-Heroes, стрелящи с енергийни лъчи на още един, докато обмисляше следващия им ход.

Саймън композира, както и редактира поредицата с изкуство от професионалния карикатурист Джери Грандети, който също се справи със Саймън в екологичния екип, както и на външните хора, още една абортивна идея (и несвързана с екипа, създаден от Майк У. Барр)) .

Supergirl #10

След изненадващото отмяна на книгата през март 1974 г., Prez след това се появи гост с участието си в Supergirl #10, последният проблем на това заглавие, редактиран от Робърт Канигър, току -що прие тийнейджърски президент във Вселената на DC. Историята на Кари Бейтс (който наистина трябваше да разбере по -добре), Art Saaf, както и Vince Colletta видяха прислужницата на House of Steel да спасят живота на президента от още един опит за убийство. Всичко това беше конфигурация, тъй като жрица на Вуду на име Хефзиба използва кукла, за да управлява ума на Supergirl, правейки я следващия убиец. Тя надхвърли престъпника, който нае Хефзиба, както и светът, когато беше много по-безрисков за демокрацията.

В странна бележка, въпреки Prez, предхождаща DC Implosion с четири години, неговата пета, както и Final ProbleM беше изваден от гардероба, както и включи Ultra-Rare Atceled Comics Cavalcade #2, но за щастие е включен тук за завършването.

Sandman #54

Отнеха деветнадесет години, както и Нийл Гейман, за да възкреси тийнейджърския президент, на всички места, Сандман №54. Тук, в история, илюстрирана от Брайън Талбот, както и Майкъл Алред, той се разбира като „Златното момче“, както и може да предложи с още един опит за убийство, въпреки че този път около досега неизвестното си годеница. Когато Prez умира, той открива, че мениджърът Смайли го очаква, но Dream предоставя на скърбящия млад човек възможността да види редуващи се Америка, като работи сега като филантроп.

Vertigo Visions: Prez #1

Няколко години по -късно Vertigo пусна Vertigo Visions: Prez #1 с участието на „Prez: Мирише като тийнейджърски президент“ от Ед Брубакер, както и Ерик Шанауър. Разочарован млад човек търси бившия президент, който изчезна, вярвайки, че е син на Prez. Смята се, че Prez е умрял от рак на мозъка, физическа проява на метафоричен рак, растящ в колективния дух на страната, тъй като конвенционалната насока от 1980-1992 г. при Роналд Рейгън, както и Джордж Х.В. Буш.

Може би дори по -странна дръжка героят е бил видян в Батман на Франк Милър: Тъмният рицар отново се удари. Рик Рикард е компютърна програма, обработваща човешки вид, както и в крайна сметка е първата синтетична интелигентност, която служи като главен командир. Както и да, тези страници също ще бъдат тук.

Финалната, както и много скорошни изяви бяха в Ръководството за мултиверси, който изброява Earth-23 като светът, в който се появи версията на Саймън. Различен Prez е безсмъртен световен лидер на Земята-47, финансирайки подобни синдикат на DreamWorld, вероятно кимване на появата на Сандман.

Има малко съмнение, че това е един от зоните, както и все пак много по -завладяващи поглед върху един култов предпочитан герой, който продължава да се появява, когато най -малко го очаквате.

Покупка

Prez: Първият президент на тийнейджъра SC

Класически корици от базата данни на Grand Comics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.