Какво беше, когато типичен комикс от 900 долара само миналата година, сега е $ 2000 +/- според последните продажби на GoCollect. Както вече знаем, DC Comics предоставя #47 е първата поява на He-Man & Skeletor в Comics, Masters of the Universe. Какви бяха резултатите, когато две идентично степенувани книги, оценени от две различни домове за оценяване, отидоха на търг точно в същото време?

Исках да споделя този пример с тази грандиозна общност на комикси. Скорошен търг зае място на основен комикс на сайта за търг на Comiclink. Продажба, на която може да не съдействам, колкото и да ме забележи. Прегледът на 3-ти празник на комиксите, фокусирани върху комиксите, винаги ми е очарователно, тъй като възможностите са безкрайни. Ще видите книги за съвременна възраст, медна възраст, бронзова епоха, дори сребърна епоха, както и по -стари книги.

Разнообразните оценки правят цената на покупката очарователна за многобройни колекционери. Аз съм един от тези колекционери. Тези комикси винаги са кремът на реколтата. Независимо от това, разгледах множеството списъци, както и открих един, за който си струва да се говори. Имайте предвид, че 9.8 е много основен за колекционерите, но има значение бизнесът? Ти си съдия.

Струва си да повтори всички нас да съберем точно как искаме да съберем; Сурови комикси или класирани комикси „плоча“. Това е, което прави това забавление забавно. Някои колекционери обичат да поддържат колекциите си сурови, както и да могат да проверят своите комикси. В точно същото време други колекционери обичат да защитават своите комикси с 3 -ти празник, класиращ се по парични или естетически причини, на всеки свой. Това, което искам да съставя, не е това, което трябва да завършите с вашите комикси, но по -скоро да ви покажа какво се случва на пазара с последните продажби на конкретни „класирани“ книги. Хората заявяват, че пространството се затваря. Тъй като тази поредица от статии продължава да подчертава подобни продажби, нека да видим какво ще се случи.

Компании за оценяване

Преди да отида на какъвто и да е вид по -нататък, нека поговорим за различния бизнес за оценяване там. Има многобройни, за да изберете от, като CBCS, CGC, PGX, както и EGS. Всеки бизнес за оценяване варира до перки, разходи, корпус и много важни времена за обороти. Така че направете надлежното си старание, както и да идентифицирате коя най -добра отговаря на вашите колекционни цели. Повечето хора избират CGC за външния вид, както и усещането на плочата, докато други избират CBC за по -бързото време за изпълнение, както и по -малко скъпи разходи за оценка. Всеки бизнес има своите плюсове, както и минуси. В края на деня продажната стойност може да бъде това, което в крайна сметка помага да вземете своето решение. CGC, както и CBCS са основният бизнес на пазара, както и много полезни между колекционерите. Ти решаваш.

DC Comics предоставя #47 (1982)

Нека поговорим за няколко скорошни продажби, които ме накараха да „набера приятел“. Както вече знаем, DC Comics предоставя #47 е първата поява на He-Man & Skeletor в Comics, Masters of the Universe. Фен-любим герой за многобройни колекционери, особено тези, които гледаха оригиналната анимационна поредица през 80-те години. Опитайте се да получите копие за 900 долара в днешно време е невъзможно, тъй като изглежда, че цената продължава да се увеличава поради истинността на носталгията плюс очакването за серията Netflix Masters of the Universe: Revelation. Пролетта на Comiclink включваше търг; DC Comics осигурява #47, беше предложен 2x, един CGC степенуван, както и един CBCS, степенуван. Нека разгледаме резултатите:

CBCS 9.8 DC Comics предоставя #47, предлагани за 1535 долара с брой на офертите от 27 оферти. Готино! Изобщо не е бедно. Второто копие, завършващо няколко дни по -рано, CGC 9.8 копие, предлагано за 2,535 долара с брой на оферта 39. Защо несъответствието? Ти ми кажи.
И двата примера бяха копия на директно издание, както и и двете имаха качество на бялата страница. изключително подобен. Ако обаче щракнете върху връзката, ще видите, че CBCS Copy предоставя малко по-добре IMO, тъй като е напълно центрирано спрямо CGC Copy, където е малко центрирано; Можете да видите границата на белия гръбначен стълб. Копието на CGC печели тук, както изглежда. Въпреки това разлика от 1000 долара? Това е трудно да се дисектира.

Както CBC, така и CGC са популярен бизнес в сравнение с останалите, но все пак имат различни разлики в продажбите на аукциона. Както натискането, така и чисти комикси като услуга преди оценяване, както и двете използват точно същата скала за оценяване при класиране, както и капсулиране на комикси. Изглежда обаче, че обществеността е решила, както и само времето ще покаже дали тези видове продажби продължават.

Увийте

Силата на Grayskull беше в пълно въздействие тук. Някои фантастични продажби. Моля, имайте предвид, че това е само малко размер на пробата, както и е само един пример. Всеки вид окончателна мисъл трябва да се разбере, че по-голям размер на извадката, включително стотици, за предпочитане хиляди, транзакции ще стигнат до много по-дългосрочно заключение. За щастие за нас, различни класирани комикси Transacnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.