Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта, както и колони

Робърт Грийнбергер

От Робърт Грийнбергер

Всяко сега, както и след това, писател се появява без предупреждение, както и носи толкова свежо докосване до работата си, че читателската аудитория е електрифицирана. Алън Бренерт беше един такъв писател, който някак се промъкна на сцената през 70 -те години на миналия век, като помагаше на Мартин Паско да сценарий някои проблеми на въпросните лейди обаче не отидоха по -нататък, се върнаха към неговите отговорности, съставящи телевизия, по -специално на видното възраждане на Бък Роджърс.

Детектив #500

Brennert, обаче, остана почитател на комиксите на комикси, както и по време на едно съдбовно хранене с новооткрития редактор на Батман Пол Левиц, прие шанс да състави история. „Следващото нещо, което знаех, Пол ми каза, че го е уредил като водеща история в детектив №500, както и аз бях напълно зашеметен! Това беше честно последното нещо, което очаквах. Въпреки това бях изключително доволен, както и бях развълнуван да чуя, че Дик Джордано го рисува; Дълго време бях фен на Дик. Дори разговарях с Дик, докато той рисуваше историята, както и се организираше да закупи няколко от оригиналните си страници “, каза Бенерт на Роб Кели за Back Essition!.

Историята „Да убиеш легенда“, бързо беше приета от една, както и всички, като в крайна сметка беше една от най -съкровените, както и препечатани приказки с участието на динамичния дует. Освен това, това е тази, която първо нарече бъдещата съпруга на Джеймс Гордън, Барбара Кийн, скоро ще бъде видяна възкресена на Готъм.

Приказки за Батман: Алън Бенерт

Тази история, както и петте други, които той състави да функционира на Caped Crusader, на последно място се събират в изключително предложените приказки на Batman: Alan Brennert Hardcover. Тази приказка, която представи Phantom Complete Stranger, като взе Батман, както и Робин в свят, в който нещата се настроиха по различен начин, демонстрира запаленото разбиране на Бренер за това, което накара героите да работят. Той също се приближи до своите истории от емоционален ъгъл, като им предоставяше допълнително измерение всеки път, когато многобройните заглавия на DC все още се фокусират много повече върху героите, които се бият с злодеите за 17 страници.

Скоро след като Джордано пое редактирането на прилепките от Левиц, той се обади на Бенерт, който прие предложението да състави за приемане, както и смелите. Голям фен на Чарлтън, той не можеше да повярва на големия си тон пари, който да състави за Джордано, както и да има първите си два сценария, илюстрирани от Джим Апаро. Добавете в това, че тези екипи са представени на Creeper, както и Hawk, както и Dove, и двете продуцирани от Стив Дитко, това наистина беше мечтата на мечтата на Fan Fan Boy от Чарлтън.

Поемането, както и силната #181

“Така че да, моята концепция беше да правя пълзящото средство”, каза Бренрт на Кели. „Определено беше моята концепция да правя ястреба, както и гълъба, тъй като по това време те бяха напълно забравени от всички в DC, поради което избрах да ги остаря извън синхрон с останалата част от DC Universe. Реших: „Кой ще се грижи?“ Тези герои не са били използвани от години, защото стар проблем на тийнейджърските титани, както и в този момент, изглежда, че никога повече няма да бъдат, тъй като са били така … Знаеш ли … от 60 -те! Помислих си: „Ами… нека да бягаме с това.“ Ако това са герои, които са някак заседнали през 60 -те, нека ги направим действително заседнали през 60 -те, тъй като не са узрели метода, който трябва да имат. Те обаче са на възраст. ”

Друго фантастично като „Справедливото общество на Америка“, така че Бенерт постави екип на Batman/JSA, но новоназначеният Рой Томас желае цялостно управление над екипа на Златния век. „Започнах да вярвам за домакинството на Батман, както и си мислех, добре, че бих могъл да направя Робин Земята-две. Не вярвах, че Рой ще изрази, ако го направя. Батман дойде като второстепенно вярваше, докато го композирах. „Не би ли било страхотно, ако на Земята-две имаше бат жена?“ Това отчасти беше в реакция на истината, че тя е някак безцеремонно блъснато на Земята-един “, каза Бренер.

И така, B&B #197, илюстрирано от Джо Статън, както и Джордж Фрийман, представи сватбеното събитие на Батман, както и на Catwoman, което по -късно програмата доведе до раждането на ловеца. „Нещото, от което съм много щастлив в тази история, е произходът, който предоставих Селина Кайл, който в крайна сметка беше канон за котешката на Златния век за краткото време, което беше напуснала. както и по същия начин тази сцена, в която Батман се изгаря на гърба, както и сваля тениската си, както и Селина казва: „Боже мой, имаш цялата тази белег тъкан“, както и той просто някак си свива рамене Това е изключено, както и казва: „О, това. Да, 15 години борба ще направи това на човек. ”

Батман: Свети ужас

След това Бенерт напусна комиксите за много повече телевизия, включително възраждане на зоната на здрача, но той се примамва обратно към Баткейв от Марк Уейд, който го мотивира да постави приказка за ElseWorlds. Партньорство с неRM Breyfogle той представи Батман, живеещ в теокрация, както и така се роди Батман: Свети ужас.

„Историята беше по -тъмна от всеки тип от другите ми, но имаше много по -голям линчпин: редуваща се Америка, която беше теокрация. Вярвам страстно в разделянето на църквата, както и на държавата, както и вярвам, че когато има объркване между тях, това е лошо за страната, както и за бедни за нейните граждани. Въпреки това, без да навлизам в политиката, също дълбоко, това беше само моят метод за откриване на завладяващ произход, който ще има малко месо към него – и просто се превърна в по -тъмна история. Помислих си, добре, за необходимост, Батман трябва да бъде единственият герой. Той трябва да бъде първият супергерой в този свят.

„Открих, че трябва да седна, както и да го изложа. Бих извадил лист от 81⁄2 на 11 хартия, както и да сложа решетка, както и наистина да започна да скицира в няколко от действията, за да гарантира, че имам концепция за това, което крачката за първите десет или 15 страници щяха да бъдат. Това беше нещо, което никога досега не съм правил, както и на моменти, че наистина не е работил-в началото има последователност от две страници, където има толкова много изложение, че думата балони на практика изтласкват герои от панелите. Трябваше просто да оставя Норм да изложи тези страници сам. Може да го направи много по -добре. Това не беше толкова приятно изживяване, отчасти от стила, както и отчасти, тъй като се посветих на съставянето на изключително тъмна история. Това обаче беше стил, за който се интересувах, както и предлагаше доста добре, нещо като 75- или 80 000 копия. ” Дори му спечели фен писмо от монахиня, наричайки го най-утвърждаващата житейска история, която някога е чела. Ако това не е одобрение за закупуване на тази книга, аз предоставям.

Също така Бенерт състави красив къс за Батман: Готъм рицари №10, където след кризата Алън Скот, оригиналният защитник на Готъм, задоволи неговия наследник, Батман в „Guardian“, илюстриран от Жозе Луис Гарсия-Лопес. С късмет DC ще има предвид да го включи точно тук, въпреки че не е в копието на искане.

Покупка

Приказки за Батман: Алън Бенерт

Класически корици от базата данни на Grand Comics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.