Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта, както и колони

Мечове срещу лунния човек покрива от Крис Пеулер

Марк Уитли се разбира за работата си по комикси, включително Франкенщайн Маутър, дъха, Марс, Джони Куест, както и много други. Последната му работа са мечовете срещу Moon Men, която е част от серията Wild Adventures of Edgar Rice Burroughs. Той предоставя илюстрации за книгата на Кристофър Пол Кери. Wheatley съвсем наскоро сподели повече за този проект, в допълнение към процеса му за производство на илюстрациите, с Роджър Аш от Уестфийлд.

Уестфийлд: Вие сте почитател на Едгар Райс Бъроуз от години. Какъв е чарът на работата му за вас?

Марк Уитли: Израснах в ъгъл на фантастичното мрачно блато. Когато проверих книгите на Burroughs като младеж, аз вече се занимавах с тези приключения в горите, както и блата около моя дом. Разработих поредица от домове за дървета, както и в крайна сметка живея в последната си къща с дървета в моите години на високите институции. Тази къща на дървета беше доста гладка работа, с килими от стена до стена, климатик, двуетажни легла, жилищно пространство, както и хубави рафтове, за да съхранявам моята комична колекция! Така че, въпреки че бях повлиян от Тарзан, го имах малко по -добре от него! Когато бях закачен на Бъроуз, проверих нещо с името му върху него.

Wheatley Line Art for a Illo в мечове срещу лунните мъже

Уестфийлд: Как точно сте се включили в този проект?

Wheatley: Това минало лятно време в San Diego Comic Con, Jim Sulos, както и Cathy Wilbanks от Erb Inc., дойде от моя щанд, както и ме попита дали ще мисля за рисуване на корици за всякакъв тип от новата им линия диви приключения на Едгар Райс Бъроуз Книги. Бях на разположение на идеята. Оставихме го, че ще измислим конкретни работни места на по -късна дата.

Завършена дигитална живопис от Wheatley

Междувременно вече бях нарисувал корицата за книгата на Кристофър Пол Кери на KHO за Meteor House. Така че той, както и аз се разбрах, както и са приятели във Facebook. Той публикува за новия си проект за книга ERB, вярвам в точно същия ден, в който бях видял бандата Erb Inc. в SDCC. Е, бях изключително впечатлен от неговата KHO книга, както и разбрах, че трябва да прави нещо невероятно за Erb Inc. Така че, аз го изпратих, както и попитах дали са назначили художник в книгата му досега. Така че всичко просто се получи поради времето, както и връзките. Единственият обрат е, че може да се въздържа да правя корицата, тъй като току -що беше назначен на Крис Пейлър, който осигури отлична картина. Така че нямам никакъв вид оплаквания!

Линия изкуство от Уитли

Уестфийлд: Трябва ли да разберете работата на Бъроуз, за ​​да се насладите на тази книга?

Wheatley: Книгата на Кристофър също прави перфектна задача да въведе отново всички важни подробности. Той умишлено е структурирал тези книги като фантастично въведение, не само в поредицата Moon Guy, но също и за цялата вселена на Burroughs. Всеки може да започне да чете тази нова книга без предишно излагане на поредицата Moon Guy или какъвто и да е вид други серии на Burroughs, както и все още да получи пълния ефект от тази история. Освен че трябва да отбележа, че тъй като Кристофър е създал нещата в тази книга, поредицата „Лунен Гай“ очевидно е връзката, която държи света на Едгар Райс Бъроуз заедно.

Завършена цифрова картина

Уестфийлд: Какво можете да ни разкажете за историята?

Wheatley: Това е бързо, очарователно приключение. Историята започва на земята в винтидж бъдеще, всеки път, когато сме били завладяни от нашественици от Луната. Това е изключително лична история, която отговаря на Джулиан 7 -ми, тъй като той се трансформира във втвърден състезател по съпротива срещу лунните мъже. Не искам да предоставя толкова много далеч, тъй като тази книга гласи като изключително най -добрите книги за Едгар Райс Бъроуз. Кристофър напълно улови тона на гласа, както и изобретателността на Бъроуз в най -добрия си случай. Всичко, което ще добавя, е, че тази книга съдържа директни връзки към серията Марс, както и серията Pellucidar.

Wheatley Line Art

Уестфийлд: С колко точно се свържете с вас с писателя Кристофър Пол Кери?

Wheatley: Бяхме във връзка с почти всеки ден. Наистина се разбрахме с този процес. Когато рисувах корицата за изгнаници на Kho, това беше задание от Meteor House. Кристофър, както и аз нямах много контакти. Въпреки това, за мечовете срещу лунните мъже, ние бяхме в постоянен контакт. Изпълних всяка груба, както и концепция покрай него, както и той беше изключително страхотен с коментари, както и отзиви. Кристофър е отличен автор, изключително много по моя вкус. Ако имах някакъв вид проблем, илюстриращ тази книга, беше, че бях ограничен до осемнадесет страници на илюстрации, както и КристофR бързо имаше сто фантастични сцени в ръкописа си! Както и да е, тъй като той, както и аз се свързах с толкова много, ние готвихме концепцията, за да направим ограничено издание на книгата, тъй като Erb Inc. нямаше никакви свои планове за такова издание . Така рисувах, както и проектирах табела за подписване, както и всеки от нас поставя подписите си на 100 от тях.

Цифрова картина

Уестфийлд: Как точно избрахте кои сцени да илюстрирате?

Wheatley: Проверих с ръкописа, както и направих бележка за всяка сцена, която се открояваше във въображението ми. Бях на около три глави в книгата, когато надхвърлих лимита си за илюстрации! Така че трябваше да се ускоря, както и да се опитам да изложа равномерно поставяне на илюстрациите в цялата книга. Също така се отървах от всякакъв тип снимки, които могат да осигурят основни спойлери за сюжети. Както и това беше трудно, тъй като в тази книга има някои прекрасни изненади!

Линия изкуство от Уитли

Процесът ми беше да работя малко груба цифрова картина за одобрение. Това отиде при Erb Inc., както и също за Кристофър. Каквото и да беше одобрено, като единствените модификации на всякакъв тип от илюстрациите са, че Джим Сулос поиска да превърна две от илюстрациите в двойни страници. След това разработих рисунката си, затягайки детайли, пропорции, перспектива и т.н. След това направих парче с мастила, използвайки мастило на хартия. Това изкуство беше сканирано, както и беше използвано за цифрово боядисване на крайните парчета. Направих картините в цвят, както и след това ги приравних към черно, както и бяло, за да може да се използва в книгата им.

Окончателна цифрова картина

Уестфийлд: Някакъв вид коментари за затваряне?

Wheatley: Когато ме помолиха да направя тази книга, един въпрос беше, че въпреки че съм сравнително бърз художник, той беше най-малко четиридесет и пет дневен задача. Както и аз имах само тридесет дни в графика си. От единия си край имах редица съществуващи ангажименти, както и бях затворен в организираната кампания на Kickstarter за лекар Cthulittle. В другия край имах изключително строг краен срок, за да покажа сценарий на Нийл Гейман за мината! Антология. Въпреки това толкова исках да работя с Кристофър в тази книга, че реших, че ако работя дълги часове, както и нищо не се обърка, просто ще мога да проклея след тридесет дни. Така че, разбира се, елате още първия ден от тридесетте, както и каквото и да е започнало да се обърка. Влязох в студиото в първия ден на задачата, както и прекратих компютъра си, както и моето трудно шофиране умираше! Компютърът ми беше в магазина за ремонт за една седмица! Моята четиридесет и пет дневна задача, че се притисках в тридесет дни, сега щеше да се изпълни за двадесет и три дни! Работих се, за да го извадя след двадесет и пет дни. Както и все още получих сценария на Нийл Гейман, илюстриран навреме. Но колкото и хубаво да се окаже, аз нямам интерес да повтарям този тип пътна надпревара. Това каза, че ако ми предложиха още една книга от Кристофър Пол Кери, ще открия някакъв метод, за да го направя във форма в моя график, независимо какво!

Leave a Reply

Your email address will not be published.