моята история за събиране на произход е най -вероятно малко по -различно от повечето. Бях колекционер на книги за няколко десетилетия, специализиран в съвременните първи издания, преди да хвана грешката за събиране на комикси. Получих, както и предложих фантастични много книги, главно най -първи издания, много подписани, както и ме научи на няколко неща, които вярвам, че са полезни в света на събирането на комикси.

Едно нещо, което трябва да държите в задната част на главата си, е, че събирането на необичайни книги изглежда е забавление в упадък. Никога няма да ви отиде, но много от търговете, както и дилъри, които са използвали за хранене на забавлението, са изчезнали. Точно ето няколко мисли за това как да се възползвате максимално от вашите комикси. Освен това ще видите, че вярвам, че Comic Collection има някои огромни предимства пред необичайни книги.

Научете точно как да оценявате

Състоянието е всичко. Дали Винс Ломбарди не беше ли това? Не? Е, той трябва да има, тъй като е истина. Да имаш опит в класирането на книги беше голямо притежание за мен в комиксите. Ако сте склонни да разгледате последната продажба на CGC 9.8 копие на Great Four #52, както и заявете за себе си: „Леле, имам книга от 100 000 долара в моята колекция!“, Е, да, сигурно, че го правите . Има малко над 100 копия, степенувани на 9,2 или много по -добри, както и само пет степенувани на 9.8. Намаляването на разходите под 9,2 е несигурно, въпреки че несъмнено дори копия на нисък клас си струва поне погасяване на превозното средство. Моето мнение е, че е от решаващо значение да мога да се определят проблемите, които намаляват оценката, както и да се разбере въздействието, което има върху стойността.

Вярвайки за подписи

Колекционерите го имат толкова страхотно, както и дори не го разбират. В книгата няма трети празник в света, който събира света, който да изживее или удостовери подписите. Принадлежах към редица първо издание клубове по мое време, които изпращаха подписан първи всеки месец на членовете. Бях убеден, че получавам това, което платих, но какво се случва, когато отида да го препродажба? Няма налични акредитация или капсулиране. Подписите могат да командват премия, но в света на книгата, освен ако нямате професионалист по автограф на персонала, той е Caveat Emptor. Събирането на подписи от предпочитаните от мен създатели е удовлетворяваща част от хобито. Истината, че мога да го направя с увереност, дори и да не съм този, който подписва комикса, е голям плюс.

Това е огромен пазар

Нека поговорим за миг за печат. Идвайки от света на книгата, получавам ритник от няколко от коментарите за печат, които съм виждал. Сам съм виновен за това. Много комични заглавия, Батман, безсмъртен Хълк, за да назовем само двойка, имат печатни писти, приближаващи се до 100 000 единици, което би им направило големи издания на книги, където пистата за печат обикновено са в диапазона от 5000 до 20 000. (Ако вашето име е Стивън Кинг, моля, пренебрегвайте тази точка, тъй като не се отнася за вас). Аз, когато получих книга с печат под 1000, която продължи да се оказа изненадващият шампион на наградата „Пулицър“. Това беше интересен ден! Въпреки това имайте предвид, че ако има 100 000 копия на нещо, не би трябвало да е толкова трудно да се примамят собственик да предложи такъв.

По -късни отпечатъци

Това е трудно за мен. По -късните отпечатъци трябва да са рядкост. По принцип издателят признава, че те са се прецакали, както и не са очаквали правилно търсенето. С книгите по -късните отпечатъци трябва да се избягват в по -голямата си част. С комиксите има истината, че често се предлага допълнително прикритие или че цветът на фоновия корица е променен. Това предизвиква известно търсене на колекционери, които искат всяка промяна на корицата. Струва ми се обаче, че издателите приравняват по -късни отпечатъци с варианти. С други думи, те гледат на това като на метод с нисък риск, за да предложат много повече копия от вече търсене. Определено съм купил по -късни отпечатъци от комикси, но бих издържал на спекулацията в тази област, освен ако нямах време, както и склонност да разбера какво работи, както и защо.

Използвайте по -ниски книги, за да придобиете много по -добри книги

Бих (помня, че състоянието е всичко) да получа торби с солидна нехудожествена литература, както и литература в библиотечните продажби за 3 долара за чанта. Тогава бих ги търгувал с използвани магазини за книги в моя район. По този начин може да превърна пет или шест кутии от тях в една кутия със солидни заглавия при поискване. Поддържането на може би половината от тези за моята собствена колекция, както и продажбата на останалите ми позволи редовно да подобря колекцията си. Вижте моята публикация за търговия с вашите LC, за да видите как точно да направите това.

Окончателни мисли

Голяма част от използваните, както и необичайни дилъри на книги са изчезнали. Сигурен съм, че много от вас се съобразяват с редовния комичен търг на Heritage Auctions, но разбрахте ли, че са използвали и редовен необичаен търг за книги? Тези също са изчезнали. Нашето забавление има много предимства за колекционеритеnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.