Една критика, която хората имат срещу Джонатан Хикман, е, че той се фокусира повече върху сюжета, отколкото развитието на характера. За Home of X #1 той определено се съсредоточи много повече върху сюжета, но това е само откакто полагаше основите за поредицата. За силите на X #1 обаче получаваме здравословна доза от двете от Хикман.

Hickman Powers of X показва минали, настоящи, както и фючърси на X-Men

(Marvel Comics)

В историите на X-Men, фокусирани върху бъдещето, обикновено получаваме два случая: дни на бъдещо минало, заемайки място около 30-50 години след това, което се случва в момента в X-Books, както и бъдещата времева линия на Cable, която е Нещо като 3000 години в бъдеще. Хикман започва да попълва това 3000-годишно пространство в силите на X #1.

Получаваме четири времеви настройки: първа година, която е малко двусмислена във времето-определено не е, когато Ксавиер слагаше X-Men заедно, докато той върви, но определено не може да бъде и преди това, тъй като следващата настройка е година Десет, когато се проведе дом на X. Тъй като Хикман харесва номера симетрия, силите на X #1 скачат до 100 -та година, където се случва по -голямата част от историята. Освен че ако сте спазвали модела, ще разберете, че последната настройка е 1000 -та година, която ни отвежда в диво различно бъдеще от това, което кабелът има още 2000 години по -късно, може ли далеч от дните да плаче от дните от бъдещата минала ера. Всички епохи обаче са свързани по блестящ начин.

х

Mario Kart DLC Gold Rush.mp4

0 секунди от 12 минути, 40 секунди

На живо
00:00
12:40
12:40

Силите на X получават експериментални, както и нарушават комичните правила

Колко от нас са взели BIO, както и имат предвид тази диаграма на мутантния ген сплайсиране? (Marvel Comics)

По време на силите на X #1 Хикман ни предоставя листове от историята, както и научни данни за историята на мутантите. Не избягвайте тези. Докато проверявахме всяка среща, откриваме какво се е случило между днес X-Men, както и X-Men от 100-та година, както и между 100-та година, както и 1000-та година. Те дори правят проблема, който си струва да прочетете a Втори път, както и не като скучна работа. Разбира се, Хикман не ни казва каквото и да се е случило в период от 1000 години, но има достатъчно за попълване на пространствата, както и да ни държи заинтригувани. Понякога в комикса ще има малко проза, но обикновено е допълнителен материал, лесен за пропускане. Цялото композиране на научния стил на Хикман е важно за книгата. Също така прави героите на бъдещето толкова по -завладяващи, въпреки че вече бяха.

Nimrod по -малкото, niMrod the carming

Странно ли е, че искам да пия напитки с Нимрод? (Marvel Comics)

Нимродите бяха изключително напреднали стражали, които положиха пропилящи се мутанти около ерата на DOFP. Докато стигнем до 100 -та година, има Нимрод по -малкото, крал на сортове за роботи, както и да наблюдаваме хората. Въпреки това сега има изключително човешки ум, толкова много, за да гарантирам, че ми е трудно да не полая робот (ще отида с тях/тях/техните). Когато първо видим Nimrod по -малко, очакваме мразовития и безсърдечен робот. Получаваме нещо много по -различно. Те са … забавни? Разбира се, те все още извършват масови убийства, но се извиняват за това. Hickman ви прави есен, като с геноциден робот в рамките на две страници от сили на X #1.

X-Men of the Year 100

Моля, вземете своя собствена серия. (Marvel Comics)

Героите, които Хикман произвежда, са страхотни, както и прекрасно, че отговарят на тях през силите на X #1. Най-завладяващият герой е Rasputin, генетично отгледан мутант, който носи силите на редица X-Men от миналото, като illyana rasputin, Quinten Quire, както и Kitty Pryde. Тя е боец ​​на Badass, грижовна сестра и, когато е необходимо, толкова груба, както и студено, колкото Punisher. Когато нейният съотборник, кардинал – един от много дефективно отгледани мутанти, които се превърнаха в пацифист – се отказва да се бори, за да спаси един от тях, Распутин му казва: „Забравихте, че машините нямат дух, както и че хората са загубили своите дълго преди. ” Има редица други герои, но за да запазим това възможно най-спойлер, ще говорим за тях в следващата вноска.

X-MEN на годината 1000: възкаченият

Най-малкото спойлер-y снимка, която може да намеря. (Marvel Comics)

Между 100-та година, както и 1000-та година, войната „човек-машина“ приключва, както и мутанти печелят. Очевидно това не продължава, тъй като до момента, в който стигнем до времевата линия на Кабел, хората, както и мутанти отново воюват. Това, което получаваме в тази епоха, е изключително двусмислено, колкото и да е наистина завладяващо. Сега имаме нимрод, толкова по -голям, но те са изключително различни от Нимрод по -малкото, почти като те са израснали. Нимродирайте долните действия дори детски в някои сцени. Също така, артистично, най -великолепните страници в силите на X #1; Историята на Хикман избухва от живот благодарение на артистите.

Силите на артикулитеsts от x

Въпреки че Хикман изработва фантастична история, Силите на X #1 все още дължат много на художествения екип на R.B. Silva (художник), Adriano di Benedetto (подпомагане на мастилата), както и на Marte Garcia (цветен художник). Тук има енергия, която задава много по-различен тон от дома на X-и показва защо изискваме две пресичащи се серии вместо една огромна мега серия от 12 издания. Историите в силите на X изискване да се чувствате различни, а не само писмено.

Хикман, както и правомощията на Силва от X #1 са дори много по -добри от дома на X #1. Marvel нарече този един от основните моменти в историята на X-Men, заедно с новите X-Men на Morrison, както и с Giant-Size X-Men. В момента това се чувства много по -голямо.

Степен за правомощия от X #1: Легендарен +

Вижте какво идва, след като Хикман завърши у дома, както и правомощия на X!

(Препоръчана снимка от Powers of X #1, Hickman, както и Silva, Marvel Comics)

Leave a Reply

Your email address will not be published.