Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта и колони,
Прегледи на продукти

Уейн Маркли

от Уейн Маркли

След много години, множество големи кръстосани събития, които са прекалено дълги и изтеглени епоси, които почти винаги закъсняха, Marvel взе решение да се върне към основите и да опита да си върне оригиналната фен база. Те правят това по много начини, от връщането към дните на славата на Marvel през 70 -те години на миналия век с могъщи марки на Marvel; нов брой на F.O.O.M.; Връщане към оригиналното номериране на техните книги (което не всички са, а много от тях. Капитан Америка отиде от #25 до #695, което е числото, което получавате, ако добавите всички различни капитан Америка рестартира над Годините, които се връщат към приказки за напрежение. Уви, има проблеми с това номериране, тъй като изглежда са прескочили някои серии с няколко заглавия, но това наистина няма значение). И накрая, те се опитват да се върнат към типа сюжетни линии, отколкото направиха Marvel страхотен за начало. Като се има предвид, че това се е отразило на почти цялата им линия, няма да преглеждам всички книги, но аз избрах няколко, които смятах за изключителни. Има много повече от това, което съм писал и тук, но има само толкова място. Освен това, ако не споменах заглавие, което не показва, че това е лошо, въпреки че в тази промяна на посоката е имало няколко тромави в тази промяна на посоката за компанията. Ето книгите, които наистина се придържат към мен.

Капитан Америка #695

Капитан Америка е имал грубо време през последните няколко години. Между Rick Remender Run, където той е бил хванат в друго измерение и е имал дете и остарял и е трябвало да се откаже от това, че е капитан Америка в бягането на Ник Спенсър, където той става ръководител на Хидра и започна война във Вселената на Marvel, започвайки от The Изключителните Отмъстители стоят и продължават в Епичната кръстосана тайна империя. През всичко това Стив отново стана млад, присъедини се към Falcon, който стана капитан Америка, така че имате две шапки за известно време и цял куп неща между тях, включително завръщане на Capwolf! С връщането към наследствените номера, капитан Америка се завръща с новия творчески екип на Марк Уейд и Крис Самни (излизайки от пистите си на Daredevil и Black Widow) и те са най -добрата двойка за тази книга. Наследствените числа започват с номер № 695 с сюжет, наречен Home of the Brave. Уейд и Самни се върнаха към корените си с тази приказка за капитан Америка, която просто се скита из Америка, помагайки на обикновения човек, поне в този първи брой. Този брой е пълна история в един брой, но също така създава несъмнено по -дълга история, която планират. Беше топло и забавно и всичко, което трябва да бъде историята на Капитан Америка. Това е най -добрият капитан Америка, който съм чел от много години. Ако ще получите една книга за наследство на Marvel, това наистина трябва да е вашият първи избор. Като близо до най -добрата книга (най -малко до комикс за супергерой), колкото ще намерите.

Deadpool #287

Deadpool рестартира наследството си с брой с брой 287 с нова история, наречена Deadpool Kills Cable. От известно време се наслаждавах на писането на Гери Дъгган в Deadpool. Аз самият не съм голям фен на Deadpool, но наистина се наслаждавам на чувството за хумор на Duggan. Хуморът е в пълен ефект в тази история, в която Deadpool е нает да убива Cord и, разбира се, нищо не върви правилно. Това е изпълнено с действия и насилие, тъй като Deadpool и Cord вървят към него с пълна сила, като различни крайници са изхвърлени (и растат назад) в различно време, докато историята се състезава заедно. Това е забавна комбинация от приключения и насилие, която има всички най -добри аспекти на комикса на Deadpool, заедно с богатата (и объркана) история на хвърлянето на Cord. Те играят в дългата история между тези два героя. Забавно четене за по -възрастни читатели поради всички кръвопролития.

Пазители на галактиката #146

Наскоро Guardians of the Galaxy бяха възобновени с номер № 146 с писателя Гери Дъгган (отново) и различни артисти, като Маркъс е най -скорошния. Наистина се наслаждавах на цялото бягане на Гери Дъгган в тази книга, но с Legacy Relaunch се наслаждавам още повече на книгата. Почти е като творческия екип в Inspired. Настоящият сюжет включва Nova Corps, включително Richard Rider и какво се случи с корпуса и как се връщат. С тази настояща група пазители Бен Грим е напуснал отбора, но Ant-Man се присъедини. По принцип Ant-Man е тук за комично облекчение, но работи. Екипът все още се разпространява с различните членове, които правят своето нещо, но всички тези странични истории се изграждат към по -голяма история, която се случва около Вселената на Marvel с събирането на безкрайните скъпоценни камъни и завръщането на Адам Уорлок (в сериал Предлага се за предварителна поръчка nоу). Тези истории са най -добрите от космическите истории на Marvel, екшън, приключение и тире на хумор с голямо изкуство. Чудесно е да видите в сила Nova Corps и Marvel, който прави опит да опише какво се е случило с корпуса през последните двадесет години. Както и при почти писането на Дъгган, това е чудесно четене, което се насочва към някои големи събития във Вселената на Marvel. (Бележка на редактора: За съжаление, Guardians е отменен с брой № 150.)

Непобедим железен човек #593

Непобедимото наследство на Iron Man започна с брой № 593. С неотдавнашното съобщение, че Brain Bendis напуска Marvel за DC, това ще бъде негов сбогуване с Marvel и какъв по -добър начин да го направите от търсенето на Тони Старк. Това, което наистина харесвам в тази книга, е, че Бендис е взел предишните си две книги на Iron Man, а художниците и на двете книги – Стефано Казели и Алекс Малеев и комбинираха историите. Значи имате и рири Уилямс като Iron Heart и д -р Doom като Iron Man, и двете по различни пътеки, водещи до завръщането на Тони Старк. Историята се отваря с изчезването на тялото на Тони и Рири се грижи за корпоративната интрига с леля Мей и други и обреченията, изправени пред огромна банда злодеи. Тази книга е почти като старите приказки за напрежение, тъй като получавате две истории в една книга, но и двете истории тук са вързани заедно. Засега това изглежда, че това може да е чудесен начин Бендис да се сбогува.

Moon Knight #188

Moon Knight отново се връща назад, но този път с наследеното номериране, което показва, че е #188, плюс има нов творчески екип. Първо е писателят Макс Бемис, който написа една от любимите ми истории за X-Men (най-лошите X-Men досега), и към него се присъединява художникът Джейцен Бъроуз, свеж от много години работа в Аватар на такива заглавия като Кръстосани и Провидънс. Този първи брой е най -вече създаден от предстоящи неща, но много ми хареса. Както при всяка добра книга, този брой ме накара да искам да прочета следващия брой идеално, въпреки че трябва да чакам един месец за него. Този първи брой няма какво да се направи с това, което е минало преди, с изключение на препратки към Marc Spectre (Moon Knight) в миналото. Това, което BEMIS прави в този първи брой, е да постави основата на нов злодей и започва да изследва кой и какъв е Moon Knight. Изкуството на Бъроуз е едни от най -добрите, които съм го виждал да го прави. Изглежда, че той е вдъхновен тук, остър е и най -добрият за историята на Бемис. Това не е лунният рицар, който Уорън Елис направи, или Джеф Лемире, или дори Брайън Ууд, но това е много привлекателен нов поглед към героя и подозирам, че ще се свърже в тези предишни версии по линията. Има много насилие, печелейки му T + рейтинг, но изкуството на Burrows го пасва перфектно. Страхотна отправна точка.

Танос #13

За да бъда честен, не се наслаждавах на първите 12 броя на Танос. Беше направено достатъчно добре, но историята никога не ме раздвижи. Всичко беше за Танос и детето му и никога не изглеждаше да отиде никъде. С брой № 13, първите издания на Legacy Relaunch of Thanos, нов творчески екип е на борда, писателят Дони Кейтс и художника Джеф Шоу. С този един брой бях много по -заинтересован да прочета много повече, отколкото предишните дванадесет. Историята върви в напълно нова посока, която е едновременно оригинална и отдава почит на най -доброто от Танос в миналото. Бях хвърлен за примка, когато се появи космически призрачен мотоциклетист и оттам това е действие и интрига. Също така трябва да кажа, че изкуството от Шоу е красиво. Космическите сцени са истински галактически изглеждащи и Танос изглежда заплашителен, докато той приема в унищожение навсякъде, където изглежда. Страхотно начало на тази книга. Надявам се бъдещите проблеми да са толкова добри.

Daredevil #595

Както посочих в отвора, това са само няколко от новите рестартирания на наследството. Има редица наистина добри заглавия, като Daredevil (където Уилсън Фиск, The Kingpin, става кмет на Ню Йорк, в история, която отразява съвременната американска политика), а Черната пантера се премества в стандартни действия на супергерой с завръщането на завръщането на Клав. Времето ще покаже колко добре ще се справи тази промяна в посоката за Marvel. Знам, че наистина съм се наслаждавал на това и мисля, че дадено време може да успеят да върнат читателите, които са се отклонили през годините. Ако сте пропуснат фен на Marvel, тези заглавия може да са точно това, което търсите, и липсват. Както винаги приветствам отзивите ви за тези книги. Чел ли си някой от тях? Използвахте ли се от тях? Защо не? Кои от тях ви харесаха? Мога да се свържа на mfbway@aol.com или във Facebook във Wayne Markley. Знам, че не всички са съгласни с мен по тези мнения и това би включвало собствениците и моите колеги служители тук в Westfield Comics, като по този начин всички тези думи и мисли са мои и мои сами. до следващия път…

Благодаря ти.

Leave a Reply

Your email address will not be published.