Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта, както и колони

Робърт Грийнбергер

От Робърт Грийнбергер

След дебюта си през 1912 г. Тарзан продължава да се оказва един от шепата герои, които хората разбират по целия свят. Той е участвал в почти всяка възможна медия, както и превърна олимпийските спортисти в звезди на боксофис, като добави своя подпис в джунглата вик към американския лексикон. С легендата за Тарзан, която трябва да излезе по-късно тази година, има смисъл издателите да пускат колекции, включващи неговите четирицветни подвизи.

Сред най -големите от тях бяха адаптациите, изработени от легендарния Джо Куберт. Тъй като предложението за лицензиране със Gold Recial наближава своя край през 1971 г., компанията на Edgar Rice Burroughs, Erb Inc., се опитваше да намери оферта, която да продължи да произвежда нов материал за гладен пазар по целия свят. Когато на издателя на DC Comics Carmine Infantino получи изстрел за получаване на лиценза, той тръгна след него, като разбира точно на кого да го предаде.

„Сякаш Куберт е тренирал през целия си живот във Форт този проект“, състави разхода си за биограф Шели в Guy of Rock.

Тарзан на Едгар Райс Бъроуз: Общият Джо Куберт години Омнибус

С Dark Comics Comics сега публикуват приключенията на Ape Man в Америка, те се преопаковат, както и пускат семенната работа на Kubert. Преди това те бяха събрали тези над три архива на твърди корици, но сега посетителите могат да се насладят на Тарзан на Едгар Райс Бъроуз: общият Джоу Куберт години омнибус в икономическа търговска колекция. Обемът, поради това лято, се състои от проблеми #207-235.

„Самият фен на Тарзан, Куберт скочи при възможността да очертае серията (Тарзан) през 1972 г., докато работи в DC Comics, както и резултатите са просто зашеметяващи. Това е голямо забавно нещо както за стари, така и за нови посетители; Корнукопия на наслада, която не е отлежала на ден, събрана в издание, което може да бъде препрочитано, както и да се наслаждава за много години напред “, съставяше издателите редовно в предишна оценка на материала.

Вземайки номерирането от Gold Key, DC дебютира с проблем № 207 през 1972 г., докато Куберт се ангажира да адаптира Бъроуз най -първата книга в четири броя. Той старателно изследва всички романи, както и истории, гледайки назад как точно неговото вдъхновение Хал Фостър, който за първи път нарисува приключенията на лорд на джунглата през 1929 г., както и създаде силна встъпителна работа.

Тарзан #212

Той каза на забележителния свят на DC Comics по това време: „Това, което искам, е типът картина, която ще породи точно същия тип наслада в моите посетители, както и в мен, когато бях дете.“

Като се има предвид стилът на 48 страници по това време, Куберт наблюдава препечатките на приемния материал, за да попълни проблеми. Освен това, при условие че продължителността на времето, от което се нуждаеше, за да създаде историите като писател/художник/редактор, той разчиташе на адаптиране на редица комикси, интегрирайки ги с допълнително изкуство, както и история като двете част „Земята на гигантите“ , главно нарисуван от Бърн Хогарт.

След това Куберт направи поредица от еднократни истории, събрани от приказки за джунгла на Тарзан, подпомагани с материал от Дон Гардън, както и Фостър, както и един проблем, поставен от Франк Торн. След като се заземя, както и управил владението си на заглавието, Куберт въведе в адаптация на пет части на завръщането на Тарзан, след което пусна редактора на персонала Карл Гафърд да адаптира лентата на Russ Manning от 1970-71 г. за проблем №226.

Тарзан #219

Затваряйки първия том, Куберт адаптира Тарзан, както и лъвският човек от проблеми № 231-234, както и дотогава рутината, както и скоростта беше уловила толкова, колкото него. Той започна да преминава към създаване на сценарий, както и на дизайни, както и разчита на наскоро наетите филипински художници, за да общо работата, започваща с Франк Рейес във финалната история тук.

Докато златното решаващо изкуство се считаше от ERB като Staid, както и при изискването за освежаване за своите продажби в световен мащаб, работата на Kubert беше приветствана в Америка, както и отхвърлена в Европа. Там гладката, атлетичен маймунски човек на Ръс Манинг от комиксите се смяташе за Superior. Американските продажби за Тарзан, въпреки подобреното разказване на истории, както и произведения на изкуството, намаляха, тъй като през това време продажбите на вестници се разпаднаха. DC остави разрешението да изтече, както и ERB разчита на Marvel, но материалът на Kubert продължава да остава добре достъпен от феновете на Тарзан, така и на изкуството на комиксите.

Енергията на Куберт се виждаше на всяка страница, както и суровите му, разумни произведения на изкуството направиха опасностите от живота в джунглата правдоподобно. Работата издържа теста на времето, както и трябва да се преживее в това издание.

Покупка

Тарзан на Едгар Райс Бъроуз: Общият Джо Куберт години Омнибус

Класически корици от базата данни на Grand Comics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.