Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта и колони

Робърт Грийнбергер

От Робърт Грийнбергер

Конвенционалната мъдрост гласи, че противниците на героя са тематични противоположности или логически врагове. Прилеп е заплатен от котка, паяк се яде от скорпион, най -бързият човек се бори с най -бавния престъпник наоколо. Следователно беше изцяло логично за Дъг Моенч да измисли опонент с тематична луна за Джак Ръсел, звезда на върколака през нощта. Moench използва злия комитет, за да наеме наемник на име Moon Knight, за да задържа звяра. В своя страхотен бял нос и пълна копая той беше загадъчен и просто направо хладен.

Върколак през нощта #32

Читателите отговориха положително, не повече от главния редактор Марв Волфман, който предложи Moon Knight да бъде даден витрина. Следователно той се появи през 1976 г. Marvel Spotlight #28–29, написан от Moench с изкуство от Don Perlin от Werwolf. Други редактори и писатели станаха харесвани този наемник, който започна да става по-герой от злодея и той се изяви в зрелищния паяк №22-23, написан от Бил Манло с изкуство от Майк Зек и Джим Мууни; екип с нещата в Marvel Two-in-One #52, от Стивън Грант и Джим Крейг; и след това кратко изпълнение с защитниците № 47–51.

Епична колекция Moon Knight: Bad Moon Rising

Друг фен беше Ралф Макио, който предположи, че Moon Knight може да работи добре с по -дълги истории в задната част на Хълк! Списание. Moench напълно игнорира изявите, които не е написал, и трябваше да работи, превръщайки Moon Knight в силен играч. Египетската тематична герой съществува оттогава и в момента се радва на силно творческо възраждане с любезното съдействие на Уорън Елис и Деклан Шалви. Marvel изглежда се съгласява и се възползва от обновения интерес, като пуска колекцията на Epic Moon Knight на 504 страници: Bad Moon Rising.

Тази колекция включва върколак през нощта #32-33, Marvel Spotlight #28-29, The Defenders #47-50 (Пропускане № 51), Питър Паркър: Зрелищният паяк №22, Marvel Two-in-One #52, Moon Knight #1-4 и неговите участия в списанието в Хълк! #11-15, 17-18 и 20; и Marvel Preview #21. В резултат на това получавате не само оригиналното въплъщение, но и други интерпретации от харесванията на Дейвид Антъни Крафт, Кийт Гифен, Майк Ройър, Дан Грийн, Джо Рубинщайн, Клаус Джансън, Боб Маклеод, Джийн Колан, Кийт Полард и Тони Дезунига.

Moon Knight беше Марк Спектор, син на равин, който остави военните за цял живот като наемник. Впоследствие беше разкрито, че той се е срещнал с Жан-Пол Дюшан на една задача, наета от Раул Бушман, и те са станали неразделни приятели. Мисията ги отведе в египетска археологическа копая, където Спектор се натъкна на състояние на Хоншу. Докато Бушман уби д -р Питър Алеун, преди да разграби храма, Спектор възрази и Бушман почти го победи до смърт. Духът на Хоншу се появи пред кървящия човек, предлагайки му живота си, ако се съгласи да стане Божият аватар. Вземайки сребърната покривка на статуята, той се появи и победи Бушман. С „Френчи“ до него, те се върнаха в Америка с дъщерята на Алеун Марлен и статуята. (Реткон обясни как Френчи създаде комисията да екипира Спектор като Moon Knight, за да продължи след Джак Ръсел, когато той вече беше престъпникът на престъпления.)

Веднъж създаден в Чикаго, Спектор използва приходите си и инвестира разумно, като стана приказно богат, така създаде персоната на Стивън Грант, за да я похарчи добре и да се дистанцира от своя произход. Въпреки това, за да почете ефективно Khonshu, той трябваше да бъде близо до престъпния елемент, така че разработи Джейк Локли, шофьор на такси, самоличност, където се сприятелява с сервитьорката на Diner Gena и двамата й синове Рей и Рики. Редовна вечеря, Бертран Кроули, скоро стана част от тази социална мрежа.

След като получи своя собствена поредица в списанието, Moench започна да експериментира и след като се ориентира, той си партнира с новодошлия Бил Сиенкевич и алхимичната реакция, направена за запомнящи се приказки. Въпреки че Sienkiewicz дебютира в брой № 13, това беше насилственият два партер в Хълк! #17-18, който привлече вниманието на читателите. Moench каза на Comicmonsters.com: „Спомням си, че историята се чувстваше като една крачка отвъд, изрязана по -горе, ако щете. Беше малко по -интензивно. Мисля, че това идва от някой, който небрежно спомена този лунен рицар, изглежда по -реалистичен от Спайди. Този вид заседнал с мен. Мисля, че четях много трилъри романи и оттам идва идеята. ”

Докато читателите обичаха историите, някои, включително влиятелните фензини на деня, бяха донякъде отложени от работата на Сиенкевич, наподобяваща Нийл Адамс на бедния човек. Поглеждайки назад, Сиенкевич каза на последователния Тарт: „Едва когато започнах да правя Moon Knight и най -накрая се срещнах с Нийл Адамс, реакцията започна. Израснах с хората, които не са наясно с произведенията на Нийл, те просто знаеха, че правя комикси, така че не виждаха приликите с работата му. Но когато започнах да правя комиксиВ професионален план критиките ми да бъда клонинг, веднага дойде. Нийл беше и винаги е бил много прекрасен и подкрепящ, но The Comics Journal и други професионалисти казваха, че сякаш се научих да рисувам само от Нийл Адамс и Нийл Адамс. Критиката обезсили това, което се борих за цялото си детство, след като реших да бъда художник. Никога не съм мислил, че съм имитатор, това беше просто нещо, което исках да направя и трябваше да направя, за да оцелея. Исках да мога също да рисувам и да преместя хората по начина, по който работата на Нийл ме беше преместила, така че когато критиката се върна, се почувствах невидима. Всичко, за което бях работил до този момент, стана невалидно и унищожено и имах чувството, че нямам идентичност, защото бях хвърлил самоличността си в работата на Нийл. ”

Това не помогна, че той беше сдвоен с масиви като McLeod, Rubinstein и Janson, които всички учиха под Дик Джордано, най -добрият сътрудник на Адамс. Ужилен от критиките, той изучаваше други художници и стилове, бавно развивайки подписания вид, който го направи един от най -силните илюстратори в тази област днес.

Marvel Preview #21

След бягането му в Хълк! Завърши с №20, Moon Knight получи самостоятелно място в Marvel Preview #21, 40-пигер, който беше международен трилър. Оттам той е награден със собствена месечна серия през 1980 г. с Мойч и Сиенкевич, изхвърляйки нещата с четирикори, който се задълбочи и променя произхода му. Той също така представи най -големия си враг, Бушман, вдъхновен от татуировките на маори.

Това беше и по време на това въвеждащо бягане, отколкото Moon Knight разкри своята идентичност с Гена, нейните синове и Crawley. Това беше Moench още веднъж за нещо реалистично и различно от другите заглавия на супергероите. И тя работеше, докато книгата се продаваше добре и дори след като беше преместена само за директно, продължи с години.

Moon Knight #1

Не получавате често шанса да гледате как герой расте и се развива, особено под сигурната ръка на писател с единствена визия и тази колекция предлага възможност да преживеете някои от най -добрите разкази за бронзовата епоха на Marvel.

Покупка

Епична колекция Moon Knight: Bad Moon Rising

Класически комични корици от базата данни на Grand Comics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.