Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта и колони

Робърт Грийнбергер

От Робърт Грийнбергер

Жокерът: омнибус от бронзовата епоха

Благодарение на телевизионния сериал ABC Batman, клоунът принц на престъпността беше много по -шегаджия, отколкото убийствената, гротескна фигура от първата му изява в Батман №1. С настъпването на нова ера Жокерът беше готов да се върне към корените си, колкото и своята арх враг. Той се наслаждаваше на обновяване на популярността, както е свидетел на разнообразната колекция от истории, идващи като Жокер: Омнибус от бронзовата епоха.

Докато тази твърда корица на мамут събира много от най-познатите корици и истории, по-специално Стив Енгълхарт, Маршал Роджърс и „Смеещата риба“ на Тери Остин от детективски комикси #475-476, има много интересни истории, които не са виждали The Светлината на деня, като се има предвид тази първоначална публикация.

Батман #251

Всичко започна с Дени О’Нийл и Нийл Адамс, които бяха върнали митоса в готическия си пулп, така че Батман № 251 от лятото на 1973 г. го изгони. Тази цифра беше убиец; смъртоносен противник и ясно сертифициран.

Проблемът беше, че това беше трудно да се поддържа. И така, между тази история и „TEC Tale, ние имахме голям спектър от персони, всеки от които порази Caped Crusader, по -малко смъртоносен от първата история, но със сигурност не толкова безобиден като въплъщението му от 50 -те и 60 -те години. Това е веднага очевидно във втората приказка, от Батман #260 като O’Neil, Irv Novick и Dick Giordano ни дават полезна история, гост с участието на Green Arrow, Speedy и Superman. Същото може да се каже и за приказката на #286 от O’Neil, Novick и Bob Wiacek.

Батман #291

Нещата не стават интересни, докато четири части „Къде бяхте, когато Батман беше убит?“ който се движеше от издания #291-294. Под квартет от обложки на Джим Апаро, Дейвид Верн (пише като Дейвид В. Рийд), Джон Калнан и Текс Блейсъл събират най -познатите мошеници на гроба на Батман. За всяка вноска, Catwoman, Riddler и Lex Luthor разказват приказка, твърдейки, че са убиецът. Жокерът завършва показанията, преди Готъм Пазител да докаже, че е бил много жив. Когато беше публикувано, беше тихо мъничко събитие и е чудесно да има тук.

По-познат е страхотната приказка от брой № 321 от Лен Вайн, Уолтър Симонсън и Джордано под запомняща се корица на Хосе Луис Гарсия-Лопес. Не след дълго Гери Конуей пристигна като писател и Батман и детектив, бяха третирани като една история на две седмици, така че можете да видите част от под-сюжета в играта с приказката от брой № 353, с очарователни Гарсия-Лопес и Дан Адкинс произведение на изкуството.

Батман #366

Конуей беше заменен от Моенч с Дон Нютон и Алфредо Алкала, които се установяват за художествените задължения, а двустранните от издания #365-366 са запомнящи се за корицата на Симонсън, а Джейсън Тод умира косата си и се появява като втори Робин.

Детективски комикси #504

Детектив #504, с страхотна корица на Джим Старлин, представя приказка от Конуей, Нютон и Адкинс, докато #526, отпразнувайки 500 -тата си изява в заглавието, наряза Батман срещу кадър на неговите врагове, създаден от най -настоящия му злодей, убиец Croc. Проблемът е забележителен за откриването на Джейсън Тод за баткевата и се отнася за подпомагане на тъмния рицар, който го настройва като заместител на Дик Грейсън. Няколко броя по -късно в #532, Moench, Gene Colan и Bob Smith показват как се справят с маниакалния престъпник.

It’s an all-hands on deck affair for the 400th issue of Batman by Moench with some genuinely outstanding art from John Byrne, Steve Lightle and Bruce Patterson, George Pérez, bill Sienkiewicz, Art Adams and Terry Austin, Tom Sutton and Ricardo Villagran, Steve Leialoha, Joe Kubert, Ken Steacy, Rick Leonardi и Karl Kesel и Brian Bolland. Жокерът е само един злодей в тази самостоятелна приказка.

Смелите и смелите #111

Толкова популярен беше Жокерът, че беше сдвоен с врага си от Боб Хани и Джим Апаро за смелите и смелите #111. Редакторът Мъри Ботиноф беше толкова доволен от действията на продажбите към историята, че се връща за брой № 118 (с Wildcat) и като идентифицира екипната афера като Batman, Atom и Green Arrow поеха на Жокера и две лице за проблеми # 129-130; и Black Canary се присъедини към забавлението за брой № 141. Писателите Дан Мишкин и Гари Кон се присъединиха към Aparo за историята на #191, която също включваше Penguin.

DC Comics представя #41

Говорейки за екип, след като Супермен започна да си партнира с хора в DC Comics Presents, Жокерът изглеждаше неизбежен мач, въпреки че отне до брой 41. Тук Мартин Паско, Гарсия-Лопес и Франк Маклафлин използваха Prankster, за да примамят клоун на Metropolis. Той се появи отново в брой 72 от Пол Купърберг, Алекс Савиук и Денис Дженсън, когато Маалдор, тъмният, заплашваше здравината на Супермен, така че фантомният непознат вкара експерт, който да помогне.

Жокерът №1

Някой смяташе, че може да е добра идея да дадете на Жокера своя собствена двумесечна поредица, въпреки че авторът на кода на комикситеИти все още настояваше, че престъпниците не могат да спечелят. Този проверен проблем, тъй като Arkham Asylum започна да печели рекордите си за това, че има въртяща се врата вместо порта, но O’Neil беше игра, за да се опита да я напише, след което се затича за хълмовете и беше заменен от Elliot S! Магин и Мартин Паско. Новик започна изкуството, но след време беше изписан от Гарсия-Лопес и Ърни Чан. За да примами читателите, Жокерът се изправи срещу две лице, Уили Уепър, пълзящото средство (сам се наслаждаваше на обновяване по това време), зелена стрелка, черен канар, кралска флъш банда, Шерлок Холмс (без шегуване), Лекс Лутор, The Плашило и, разбира се, Catwoman.

Обещано беше десети брой, но никога не беше публикуван и се смяташе, че изкуството е върнато или изгубено, докато Паско не намери фотокопии на завършения брой през 2011 г. Докато се вижда тук -там, това ще бъде първият път, когато историята, „99 и 99 /100% мъртъв ”, с изкуство от Новик и Винс Колета, ще бъде отпечатано изцяло. Паско е написал, че е получил „асистенция за замисляне от Пол Купърберг, в която Жокерът казва на психиатър за усилията си да убие Лигата на справедливостта, от когото се срещаме с Грийн Стрела, Wonder Woman и The Flash. Това не е самостоятелна история, а по-скоро беше планирана като първата част от дъга с 2 или 3 издания. ”

Wonder Woman #281

И накрая, там е Жокерът Earth-2, който е представен в сериал от Wonder Woman #280-283, където застаряващият престъпник е бил преследван от дъщерята на врага му на ловеца. Историята на Джоуи Кавалиери и Джо Статън беше опъната и драматична, заслужаваше да препрочете.

Leave a Reply

Your email address will not be published.