Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта и колони

Машина на Toybox Time

Марти Бауман е илюстратор и графичен дизайнер. Работил е за Уолт Дисни и Пиксар по филми като „История на играч“, Zootopia, Big Hero 6 и други. Той е работил за Hasbro и National Geographic, участва в новия Mystery Science Theatre 3000 и това е само върхът на айсберга. Сега IDW пуска колекция от измислените си реклами за играчки в Toybox Time Machine: Каталог на най -готините играчки, които никога не са правили. Роджър Аш от Уестфийлд се свърза с Марти, за да научи повече за тази забавна, нова книга.

Уестфийлд: Откъде дойде идеята за Toybox Time Machine?

Марти Бауман: Мисля, че краткият отговор е в предговора, който написах; Toybox Time Machine е „каталог на най -големите играчки, които никога не са правили – но дали вашият свят не е бил по -добро място, ако са били?“ И, за да се позове на твърде позната история, майка ми заби любимите ми играчки (моите комикси също!), След като интересът ми изглеждаше към момичета и аз гледах по друг начин. Мисля, че всички имаме част от младостта си, за която бихме искали да си върнем, за което сме носталгични. Те вече не правят тези играчки, а паричните ценности, поставени върху тези, които все още съществуват, са астрономически, затова създадох свои. Винаги съм бил очарован от безграничните въображения на хората, които са създали тези играчки. Те не просто се възползват от тенденциите, започнаха ги. Те участваха в безстрашни експерименти. Изглежда, че никаква представа не е била твърде странна. Много от техните идеи успяха, някои не го направиха. Така че се опитах да се поставя на тяхно място, да възвърна същия този приключенски творчески дух. Това е ободряващо художествено изживяване.

Перфектен за всеки супер шпионин

Уестфийлд: Вашата работа и рекламите, от които са вдъхновени, имат отличителен стил. Ами този стил ви харесва?

Baumann: Оценете се за вземането на Curmudgeon: Израснах през 60 -те години – и това може да е носталгична илюзия – но хората изглеждаха по -оптимистични тогава. И това се отразява в популярната култура. И нашите желания се отразяват в голяма степен в рекламата, която се грижи за тях. Рекламата, произведена в тази ера, беше по -проста, но някак по -динамична. Това наистина беше „изкуство“, не само няколко снимки и текст. Те всъщност наеха илюстратори в онези дни. Някои от тях бяха усъвършенствани (пример: Джеймс Бама), някои бяха просто луди (пример: Ед „Големият татко“ Рот). Обикновено композициите са били груби и претрупани, отпечатването на регистъра, формулировката винаги е хиперболична, но чистата жизненост е била безпогрешна.

Уестфийлд: Колко изследвания правите, за да уловите външния вид на класическите реклами?

Бауман: Това може да звучи нескромно, но не много. И аз само твърдя това, защото добродетелите на тази естетика от средата на века вече бяха част от мен. Аз бях там. Изживях го. Това ме заобикаля. Сетивата ми бяха бомбардирани от тези гарнисти, весели, непрекъснато изобретателни реклами; По телевизията, в магазините за дрогерии, местния пазар, багажникът на комиксите, каталога на Sears. Попивих всичко това.

Пътят за цвета на космическата епоха!

Уестфийлд: Колко важен е изборът на продукт за рекламата, която създавате?

Бауман: Много. Видовете играчки, които днес подхранваха въображението ми като дете естествено разбъркват творческите ми сокове. Продуктите на показ в Toybox Time Machine са вариации на играчките, които помня най -ярки. И както казах, влиянията бяха неизбежни; Филмите за чудовища преследват ефира на късната нощ и никога не съм пропускал такава, ако мога да остана буден; Видяхме всеки Джеймс Бонд да трепне, както се появи, като се започне с „Dr. Не ”(и, да, Конъри е единствената връзка. Останалите бледни в сравнение). За парите ми комиксите достигнаха своя зенит през 60 -те. Изкуството на Джак Кирби практически скочи от багажника и ви удари право в лицето. И, значително, баща ми се е сражавал във Втората световна война. Всъщност той беше значително ранен. И последва, че бях очарован от героизма на въоръжените сили. Combat беше любимото ми телевизионно предаване, Vic Morrow беше моят герой и една от любимите ми играчки беше реплика Thompson Submachine Gun! И не мога да пренебрегна западните като силно влияние. През 1959 г. в премиерно време има 26 вестерни – и множество спомагателни продукти са разработени за всички тях. Пушки и кобури, значки, копчета, игри, кутии за обяд, книги за оцветяване (обичах книги за оцветяване) и много други. И единственото хубаво нещо при започване на училище през септември беше новият състав на карикатурите, съставляващ графика на съботния сутрешен есен-(Spaaaaace Ghost!)

За ловци на чудовища в тренировките

Уестфийлд: Можете ли да ни преведете през творческия процес при правенето на една от вашите реклами?

Бауман: Не мисля, че има нито един процес. Идеите идват при мен по безброй начини. Пример: Моят партньор и аз обикновено ще търсим продажби на имоти – някой разчиства къщата и всичко е готово за грабване. Докато хардкор „колекционерите“ разглеждат страничния борд на Queen Anne, ще разкъсвам купчини стари списания, коитоНикой друг не се интересува. Мнозина са препълнени с невероятни илюстрации, примерни дизайни на лого и, разбира се, реклама. Аз също извадих купчини от малки златни книги, списания за хоби и комикси в различни състояния на разпадане – евтино! И там е чудото на интернет. Докато гледате едно нещо, откривате друго („О, да, си спомням това!“), Което води до друго и друго…

Уестфийлд: Работата ви в анимацията информира ли работата ви в Toybox Time Machine по някакъв начин?

Бауман: Абсолютно. Първият път, когато видях историята на играчките на Pixar, бях взривен. Беше много очевидно, че има ретро естетическо вдъхновяване на тези създатели. (Със сигурност, аз съм на същата възраст като Джон Ласетер.) С всеки следващ филм той беше в доказателство. И когато Incredibles се появиха, филм, който се състоеше от всичките ми ретро, ​​комикси и филмови влияния, разбрах, че просто трябва да работя там. И работата там може да бъде доста плашеща. Бях заобиколен от момчета на половината си възраст с 10 пъти таланта! Това ми ритна задника, но вдигна играта ми. И аз се насладих на факта, че аз някак си станах техен „реколта“ човек. Може би защото съм реколта! И мисля, че ретро чувствителността информира всичките ми проекти на Disney, независимо дали става въпрос за игрален филм или атракция на Дисниленд.

Всяко дете се нуждае от това!

Уестфийлд: Някакви коментари за затваряне?

Бауман: Тази книга е моята машина за виртуални времена и се надявам всички останали да я видят като техен. Не е нужно да сте на определена възраст, за да оценявате чувствителността на миналото. Ще сравня книгата с уебсайт, който създадох назад, когато интернет току -що се роди. Нарича се изумителното B Monster, колекция от статии, рецензии и най-важното-интервюта с създателите на филми за култура, чудовище и научнофантастична фантастика от миналото. Тя функционира като моята лична машина за време. Проследявайки и интервюирайки хората, които направиха онези филми за чудовища, които гледах като дете, успях да посегна и да докосна миналото си, по начин, който говори. Подобен мотив ме подтикна да се справя с този проект. Да се ​​надяваме, че читателите имат толкова забавно „пътуване във времето“, колкото и аз!

Покупка

Машина на Toybox Time

Leave a Reply

Your email address will not be published.