Това публикуване е подадено под:

Начална страница подчертава,
Интервюта, както и колони

Робърт Грийнбергер

От Робърт Грийнбергер

Често пренебрегвано от читателите, увлекателно е да видим, че Supergirl е много по -успешен по телевизията, отколкото братовчед й е на сребърния екран през последните години. В резултат на това дойде време да погледнем назад към две по -ранни епохи за домакинството на май, така че новите посетители могат да намерят защо тя е била фен, предпочитал, като се има предвид, че пристигането й.

Supergirl: Сребърната ера. 1

Първо е Supergirl: Silver Age Vol. 1, която започва с нейното въведение в Action Comics #252 (май 1959 г.). Написано от професионален Ото Биндер, както и нарисуван от Ал Пластино, ние удовлетворяваме Кара Зор-Ел, тийнейджърският братовчед на Кал-Ел, детето на Zor-El, както и на Alura. Откриваме точно как Арго Сити е бил хвърлен, непокътнат, от Криптън, докато избухна, както и във времето, основата им се разрастваше с радиоактивни, застрашавайки целия живот. Имитирайки брат си, Зор-Ел изпрати Кара на Земята, където Супермен е развълнуван да открие не само още един оцелял от дома, но и член на семейството (той не може да задоволи злодеите на Фантомната зона за още две години).

Екшън комикси #252

Супермен смята, че трябва да бъде обучена да използва силите си заедно с привличането към новата си къща, така че й осигурява перука от брюнетка, както и я инсталира като Линда Лий в сиропиталището в Мидвейл, като държи Кара като неговото оръжие за трикота, докато не се счита за готова. Binder, както и Jerry Siegel споделят композиция на дела, но изкуството за соловото бягане е от Джим Мууни, който носи по -млада невинност в историите. Виждаме нейната борба да се сприятелява, да използва силите си, в трик, за да помага на другите, както и дори да открие истинската любов.

Това идва всеки път, когато редакторът Морт Вайзингер допринасяше за митоса с почти приличаща на часовника, както и всяко ново попълнение беше бързо посято през нарастващата линия от заглавия. На сцената не е по -скоро Supergirl, отколкото той я накара да се появи в приятелката на Супермен, Джими Олсън №40, шест месеца по -късно. Тази колекция обаче се фокусира само върху нейното действие, преминавайки директно от въвеждането си в резервна серия в следващия брой. Тази колекция ни отвежда с проблем № 284, който е, странно част седем от деветте части сериен, водещ до нейното публично въведение.

Екшън комикси #258

Първият път, когато тя трябва да осигури своята трик идентичност, идва, когато Дик Уилсън, бързо преименуван на Дик Малвърн, има снимка, за да провери егото си за промяна, както и разработва свой собствен робот Supergirl. Той става неин добър приятел, както и повтарящ се очарователен интерес за остатъка от действието. Тя научава някои крайни уроци, като например, когато се запознава с Крипто, печелейки си едногодишно изгнание от Земята (по-скоро крайно наказание), докато той не се нуждае от нея. За щастие, тя получава свой приятел във вида на Streaky the Supercat, представен в проблем #261.

Всички докосвания на Weisinger са открити в тези истории от червената криптонитна заничност до изпробване за легиона на супергероите. Повтарящи се герои от Лоис Лейн до Лори Лемарис също се появяват за истории.

Тук има гарантиран чар на посетителите на жените с много повече характеристики, отколкото откритите някъде другаде в домакинството на заглавията на Супермен. Тя има жени добри приятели, както и се оказва способна, както и отново, тъй като придобива много повече увереност в своите умения. Всичко това се развива толкова, колкото страхотен сериал (рядко по това време), където тя е прегърната от Фред, както и Една Данвърс, губи силите си на своя допелгер, Лесла-Лар от Криптън, както и е необходимо да се отърве от Това предизвикателство.

Дръзките нови приключения на Supergirl Vol. 2

Идва през юли и дръзките нови приключения на Supergirl Vol. 2, Събиране на проблеми № 13-23 от писателя Пол Купърберг, както и художниците Кармин Инфантино, както и Боб Окснер. Заглавието се измести към обикновения стар Supergirl с #14, но съдържанието, както и посоката изобщо не се промениха. Купърберг ми каза през март: „Всъщност не. Освен заглавието, както и костюма, и двата от които бяха решения отгоре надолу от филма Supergirl от 1984 г., ние не модифицирахме много. Опитвах се да я накарам бавно да узрее, докато продължихме, но в този момент Джули Шварц беше абсолютно на ум в окупацията си, че ако не се счупи, не го поправяйте.

„Преди двадесет и три проблема с дръзките нови приключения/супергирла, тя също имаше осем години, петдесет и седем проблем, изпълнен като функция в домакинството на Супермен (#165-222), където започнах да композирам лентата, като започнах в #217, така че тя имаше малко малко да се съобразява поне за известно време. ПредполагамRistopher Reeve Superman Motion Pictures обаче точно преди третата вноска за изпълнение и, разбира се, имаше топлината на предстоящия филм за Supergirl. Искам да кажа, че това беше само нейното време, кратко, както беше. ”

Supergirl #15 Cover от Carmine Infantino, както и Боб Окснер

Докато допринасяше за своите злодеи, Купърберг също взе назаем лист от Вайзингер, както и попълни функцията с допирни камъни от някъде другаде в заглавията на Супермен, както и по -голямата DC Вселена. „Съставях доста голяма част от Супермен през началото на 80-те години на миналия век със Supergirl, включително заглавието на Superboy, ежедневната, както и Sunday Superman Syndiiced Strip, както и проблеми на Superman, Action Comics, както и DC Comics Подаръци, както и повярвайте ми, откриване на хора за Супермен или Супергирл, за да се бият с това, че не са лесни.

„По всяка логика няма почти никаква история на Супермен, която не бива да приключи до втората страница – страница, за да създаде престъплението, страница втора, панел One, показващ синьо, както и червено замъгляване със сцената, завършвайки на страницата Две, панел, с мошениците зад решетките. ”

В стремежа си да продават продажби на гъски, имаше участия на гости от Лигата на справедливостта на Америка, както и от червените горещи тийнейджъри титани, но имаше и… засада бъг. „Току -що направих тричастична история за невероятно злодей, който беше оцелял от нацисткия концентрационен лагер, както и детето на хазяйката на Supergirl, така че се опитвах да намеря нещо малко по -лекомислено след това. Имах ръка в създаването на Ambush Bug – съставих историята в DC Comics предоставя, че представи героя, който е продуциран от художника на този брой Кийт Гифен – и вярвах, че може би ще се забавлявам с него. ”

Supergirl #16

Купърберг беше развълнуван, че работи с легендарния художник Infantino, въпреки че дотогава той се разочарова от месечния шлифовъчен. В резултат на това той донесе „мърморене. Въпреки това той също донесе своите четиридесет и повече години на разказване на истории, дизайн, както и ноу-хау в лентата. Самият Кармин призна в много интервюта през годините, че до този момент в окупацията си той вече не се интересуваше наистина; Той просто рисуваше каквото и да постави пред него, както и да избере чека. Кармин беше толкова страхотен, че дори и на автопилота той рисуваше няколко отлични неща, но книгата наистина се нуждаеше от Боб Окснер на мастилата, които обикновено бяха много повече, отколкото просто мастив, за да го нагоре, както и да събере всичко заедно. И, разбира се, малко художници нарисуваха по -добри жени, отколкото Боб Окснер. ”

От Едуардо Барето има попълване, с участието на братовчед си, както и това е много по-съвременен вид, който е доста освежаващ. Кавърите от Ед Ханиган, както и Дик Джордано, Гил Кейн, Инфантино, както и Барето предлагат голямо разнообразие. Поредицата завърши с проблем № 23, така че този том завършва бягането, както и завършва с гръм, тъй като тя се бори с футуристична заплаха. Като цяло сериалът я възстанови като самостоятелна звезда, както и предостави така необходимата й известност в началото на 80-те години преди крайната й жертва през 1986 г. И двата тома си заслужават да разгледат.

Покупка

Supergirl: Сребърната ера. 1

Дръзките нови приключения на Supergirl Vol. 2

Класически корици от базата данни на Grand Comics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.