Някои колекционери казват, че художникът Франк Козик възроди „Изгубеното изкуство на плаката за концерти“. Козик започна да разработва черно-бели ръчни карти за групите на приятелите си в Остин, Тексас през средата на 80-те години. От онези скромни начала доверието на Франк Козик нарасна експоненциално до невероятни височини. Произвеждане на плакати за копринен екран за големи артисти като Bestie Boys, Nirvana, Pearl Jam и червените горещи люти чушки през 90 -те. Отпечатъците на Козик са едни от най-търсените за колекционери на плакати. Така че вижте някои от любимите ни дизайни на Kozik по -долу!

Начало с ръчна кутия.

Франк Козик е роден в Мадрид, Испания през 1962 г. Той и семейството му се преместват в Съединените щати и се установяват в Остин, Тексас, когато Франк е на 14. Франк имаше съществен ентусиазъм за подземната скална сцена в Остин през средата на 80-те години. Козик, „изцяло самоук художник“, започна да развива черно-бели флаери за групите на приятелите си. Той взе вдъхновение от режещата и постави Xeroxed пънк флаери, които бяха публикувани навсякъде около Остин. Един от първите му дизайни беше ръчна кутия за Cave Club в Остин, Тексас през 1987 г.! „По -специално през 80 -те се опитвахме да бъдем много странни и това работи, защото бяхме просто куп идиоти в Тексас и всичко беше роман.“ Казва Козик.

Без каламбури, без снимки на групата.

Точно по това време, тъй като алтернативната музика започна да прониква в основното музикално пространство в началото на 90 -те, Козик получи достъп до първия си екран за печат. Неговите дизайни от този период започнаха да показват американско поп арт чрез причудлив обектив. Подсъзнателно визуално нападение с смел, ярък, флуоресцентен цвят и на пръв поглед невинни герои, често изобразени в причудливи ситуации. Този отпечатък Kozik направи за Nirvana е идеален пример за неяснотата, която резонира с Kozik през това време. „Значи си мисля“, Нирвана. Ти си небе. Виждате тези деца на полето. Те танцуват с Бога, но Бог е нещо странно изглеждащо същество. ”

Най -колекционерски.

Две от многото колекционерски творби на Франк Козик трябва да бъдат отпечатъкът, разработен за Soundgarden през 1992 г., и печат „High Bear“ Нийл Йънг. Наричан като „светия граал“ на някои колекционери, този печат на Soundgarden е много търсено на пазара за препродажба. Първото издание печат е 22,5 ″ x 35 ″ 5- цветен копринен екран на хартия от 110 фунта и е ограничен до 450 копия. Първото издание печат е продаден за 4850,00 долара според Expresso Beans.

Печат на Нийл Йънг „Висока мечка“ вероятно е неговият много емблематичен. Шоуто се проведе в дефилето в Джордж, Вашингтон през 1993 г. и включва поддържащи актове Pearl Jam и Blind Melon. В момента Limited Print Edition Print е отбелязан в eBay за $ 4,999.95!

В момента Козик живее и работи в Сан Франциско и служи като главен творчески директор на Kidrobot Inc, където разработва лимитирани фигури с винил. Той е разработил подписа си винилова фигура лабораторията на Smorkin и се е превърнал в сила в движението на винилови играчки. Козик излиза от „пенсиониране“, за да проектира случаен плакат на концерта и да се надяваме, че ще видим нов печат на Kozik по -рано, отколкото по -късно!

За много повече информация относно концертните плакати за събиране вижте нашето ръководство!

Ей, разгледахте ли вече GoCollect в YouTube?

Споделя това:
Дял

Reddit
Twitter

LinkedIn
Tumblr

Телеграма
Pinterest3

Facebook
Джоб

WhatsApp

Като този:
Като зареждане …

Свързани

Серия от галерия Echo Pt.2 The Echo Print Gallery 2021 абонаментна серия за плакати се завръща с 4 нови дизайна. и с участието на 3 чисто нови дизайна от легендарния художник на плаката Франк Козик! Серията за абонамент започва през 2021 г. и пусна възпоменателни отпечатъци от групи като Kiss, AC/DC, Bowie и Pink Floyd. Нека вземем …
13 май 2021 г. „Концертни плакати“

История на плакатите на концерт: Остин, Тексас, когато Сан Франциско получава много от кредитния доклад за това, че е върховният концертен плакат, има няколко други градове, където формата на изкуството присъства силно. През годините в L.A., Детройт, градовете в Тихия северозапад и Остин, Тексас, Тексас, Градове в Тихия северозапад и Остин, Тексас, Тексас. Остин по -специално …
8 януари 2021 г. „Концертни плакати“

Дивата и странната: Изкуството на Франк Козикби 1992 г., Сиатъл Гръндж беше отдавна от ранните си години и добре в очите на обществеността, благодарение на MTV и всичко останало. Аз, от една страна, носех фланелни тениски и счупени дънки. И за всички предавания, които отидох да видя – Soundgarden и Pearl Jam сред тях – Frank Kozik беше най -добър там …
16 юни 2020 г. „Концертни плакати“

Куратори на плакати за концерти

Leave a Reply

Your email address will not be published.