Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта и колони

(Бърза бележка от редактора.

KC Carlson, The Purple Man

Колона на KC от KC Carlson

Критиката на Rocket към комиксите.

„Спомням си, когато комиксите бяха само долар. Струва глупости на долар! “ – Rocket Raccoon, Secret Wars (2015) #1

Вселената на Marvel: 1961-2015

Най-голямата вселена: 2000-2015

Добре, това почти обобщава тайните войни (2015) #1 …

ВРЕМЕТО МИНАВА. KC чете всички серии Secret Wars, всички в един следобед.

Тайни войни #9

Днес е сряда, 13 януари 2016 г. (за съжаление, не петък) и най -новата итерация на тайните войни на Marvel (или третата или четвъртата му – или може би много повече – в зависимост от това какво точно броите в „вашата“ Marvel Universe) стигна до дълъг, донякъде измъчен край. Сигурно е приключило преди около четири месеца, но защото комиксите, не. И следователно, последните четири месеца на Marvel „реално време“ бяха това неудобно, неподходящо, обезкуражаващо крайници, където „новата“ (технически, „изцяло нова, всички различни“) Marvel Universe вече е стартирана и започна да се движи напред напред (някак си) Докато „старата“ вселена на Marvel влачи краката си, без да иска да отиде никъде, като всяко друго малко дете. (Освен в „истинско“ време, Marvel е на възраст над 75 години. Разбира се, много 75-годишни деца също не стъпват толкова бързо….)

Въпреки бавния старт и вбесяващите чакания между проблемите, аз се наслаждавах на тези тайни войни. Мисля, че Marvel направи много добър призив, когато разбраха, че писателят/дизайнерът Джонатан Хикман, художникът Есад Рибич и колористът Айв Сворчина не могат да създават проблем с 48 страници своевременно всеки месец. Те взеха решение да намалят броя на страниците на издаване надолу около брой 6. Това за съжаление удължи времето за публикуване на поредицата, но по -малките проблеми помогнаха за затягане на сюжета и разказването на истории, което направи последната половина на поредицата много по -добре „четене“. (Също така помага: действителните неща започнаха да се случват!)

Поредицата има много страхотни акценти, започвайки идеално с “еднократно” усещане на брой 1, за да се насладите на последните оцелели на двете основни земни площи (616 aka Marvel Universe, и 1610 aka най-голямата вселена) се бори … и неуспех ! … да спасят съответните им светове. Има огромен „свети глупости!“ Момент в края на брой №1, когато всичко просто е изчезнало … и трябва да изчакате до следващия брой, за да разберете какво ще се случи след това. Въпреки възклицанието на Rocket Racecoon относно „скапаните“ стари комикси в този брой, този всъщност е доста добър.

Тайни войни #2

Secret Wars #2 прекарва целия брой, установявайки настоящото статукво за всичко останало от Вселената на Marvel след този първи брой ухапване на ноктите. Ключовите думи тук са „Бог император Doom“ и, разбира се, „Battleworld“ (която включва полезна карта, която става полезна, особено в кросоувърите). Тук се срещаме за „Thor Corps“ за първи път, който, както е установено в Thors Mini, е много повече „Hill Street Blues“, отколкото Asgard Warriors. Плюс това, ние откриваме много повече за работата на Battleworld и неговото ръководство, като започнем от Кралския двор на „Бог император Doom“ и Сюзън и Валерия Ричардс. Д -р Стивън Од вече е „шериф на Агамата“, много повече съдия Дред, отколкото магьосник Върховен. Той се представя с класическата линия „Аз съм законът“, докато се подготвя за политика по въпрос между Барон (г -н) Зловест и братя Браддок – Брайън и Джейми. И, разбира се, до края на изданието се появява Танос.

Thors #1

По издание три, много повече герои се въвеждат отново, включително двама паяжини (Peter и Miles), Cyclops става Phoenix, Odd и T’Challa се разпознават, а Рийд Ричардс е износен и ядосан. В следващите въпроси Doom убива един от героите, шерифът Odd изпраща останалите около Battleworld и се извършва от Doom за предателството си и нещата обикновено се влошават. Doom започва да го губи и също така се среща с неочакван оцелял от Първата (1984) Тайна война, която става решаваща за останалата част от поредицата.

Също така решаващо в тайните войни: осемгодишен и три седмици стар хамбургер. Намор признава, че не може да му се вярва. Танос знае тайна за някой от решаващо значение, който завършва по -голям от живота, но един от тези хора завършва мъртъв, а T’Challa завършва с безкрайната ръкавица! Има и безглавен г -н Зловест и тъй като те са толкова важни за практически всичко, което Хикман прави за Marvel, Future Foundation играе основна роля в последната половина на поредицата. И някой завършва поради някой друг …

Милиарди мини

Години на бъдещо минало №1

Както много от вас знаят, версията на Secret Wars за 2015 г. също включваше оди от кросоувър минисерии и еднократни снимки на различни степени на качество и/или нива на вълнение. Голям брой от тях бяха нови поемания на предишни събития на Marvel и предишни серии-мини, базирани на Гражданска война, Infinity Gauntlet, Inferno, Години на бъдещо минало, Korvac Saga, X-Tinction Agenda, Siege, Planet Hulk, Armor Wars, Spider Остров и други.

Тайни войни 2099 #1

Друга партида от тайни войни, които се случват (някак) продължават пистите на куп наскоро започнати сериали като нечовеци, различни пазители на мини-пазителите, а-фус, г-жа Марвел, капитан Марвел и цял убит паяк -Подобни серии, които бяха прекъснати от Secret Wars, включително Spider-Man 2099/ Secret Wars 2099, Spider-Sterv/ Web Warriors, Silk, Spider-Gwen и Spider-Woman.

Черна вдовица #20

Secret Wars също помогна за приключването на редица сериали с банерите си „Последни дни“, включително сребърен сърфист, Ant-Man, Black Widow, Captain America и The Mighty Avengers, Loki, агент на Asgard, Magneto и The Punisher. Разбира се, Marvel е Marvel, първите четири от тях вече се завръщат или ще бъдат всеки ден сега.

1872 #1

И накрая, имаше редица „нови“ концепции за тайни войни, които да служат като „пилоти“ за чисто нови сериали в „изцяло новия, всеобхватна“ линия, включително стареца Логан, Weirdworld, 1872 (с някои концепции да бъдат включени в Red Wolf), ескадрила зловеща и евентуално други по пътя.

Междувременно … (Уопс! Грешна компания …)

След като започна „изцяло новият, всеобхватна“ линия на Marvel (по график, въпреки закъснението на Secret Wars), през последните четири месеца стартираха близо 60 „нови“ серии. Много от тях бяха просто повторни стартирания на класически и скорошни серии Marvel. Както и двамата Уейн и аз ви казвам напоследък, много от тези нови серии са доста добри, а други са изпълнени с обещание. За съжаление, това е страховит много продукт за читателите да усвояват или измислят за кратък период от време, а някои достойни проекти рискуват да се изгубят в натиска.

Ultimate End #1

И накрая, беше публикувана още една решаваща група книги заедно с Secret Wars, изобразяваща това, което изглежда е най -крайният край на най -голямата вселена (с изключение на Майлс Моралес и може би някои преработени версии на неговото семейство, приятели и врагове – които ще дебютират скоро скоро във „изцяло новата, всеобхватна“ Marvel Universe). Следващия път ще разгледам най-големия сериал „Тайната война“, както и наследството на 15-годишната най-голяма вселена.

_____________________________

KC Carlson: Не може да не чуе музика на Jan & Dean в главата си, когато види сребърния сърфист. „Трябва да предприемеш това последно каране !!!“

Westfield Comics не носи отговорност за глупавите неща, които казва KC. Особено това нещо, което наистина ви дразни. “И всички казват, че няма никой по -добър … от малката стара дама от Пасадена.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.