Atari 2600 Box Cover Art for Space Invaders

Тъй като децата, които играят видео игри, узряват … е, възрастни, които играят видео игри, много дълго време за напомняне за по -просто минало. Разбира се, по -простото минало включва примитивна графика, основен геймплей и няма нужда от рейтингова система. Трудно е да си представим сега, но по едно време изкуството на капака на кутията не приличаше на графиката в патрона. Тъй като пазарът на колекционера расте за видеоигри, предлагам да събирате интелигентно и грабване на игрово изкуство, преди да избухне. Точно както най -важните комикси създават огромно търсене на свързано изкуство, ключовите игри в бранша притежават най -емблематичното изкуство.

Събирането на видеоигри е нововъзникващ пазар. Вземете Box Art сега!

Така че знаете какъв вид динозавър, имам предвид перспектива, който предлагам, първата видео игра, която притежавахме, беше версия на Radio Shack на Pong. Вярвате или не, беше забавно! Не след дълго отворихме първата си истинска игрална система, Atari 2600. Не си спомням дали беше ’78 или ’79. Просто знам, че бях достатъчно млад, за да се забавлявам, а най -малкият ми брат беше достатъчно възрастен, за да играе и да бъде напълно разочарован. Тъй като той може да ме надвиши във всяка игра, определено не му се подигравам. Той усъвършенства уменията си на Nintendo.

Това изкуство не е толкова умно

В моя ден графиката Atari 2600 взриви моето поколение – в сравнение с Pong. Нека да разгледаме графичното изкуство в моята най -емблематична игра: Космически нашественици. След това, нека го сравним с обложката на патрона.

Изображение от FunfareCals на Etsy

Тези графики са доста куци, но не са имали много битове, с които да работят. Производителите на игри компенсирани чрез създаване на страхотно изкуство за покритие на кутии.

Atari 2600 Box Cover Art for Space Invaders

В днешния каталог за игри, покритието на космическите нашественици е укротено за сравнение. Въпреки това, в края на седемдесетте тийнейджъри се спуснаха на тези кутии точно преди да ги разкъсат. Повярвайте ми, графики и изкуство настрана, играхме тази игра, докато не усвоихме модела!

Докато събирането на видеоигри избухва

С пари в джобовете си геймърите от 21 век отхвърлят Big Bucks за най-новите Madden, Fortnite или Call of Duty. Но те също искат да класифицират Wata копия на надрасканите и груби игри, които майките им изхвърлиха, когато тези геймъри надградиха своите системи. Наскоро на 11 септември някой плати 6000 долара за игра на Space Invaders на Wata 9.2 Rangual Production. Това е над 40 пъти повече от това, което родителите ми платиха за цялата ни система Atari 2600 и трите игри, с които започнахме. Събирането на видео игри не е ново, но в момента експозицията показва, че сме далеч от „играта над“.

Ако нямате нищо против, свалям Марио по една от онези тръби, които ме транспортират в друг свят. Колекционерите на игри трябва да помнят масовото производство на тези игри. Всъщност това доведе до имплозията на Атари. Вижте някой от многобройните документални филми по темата като Atari: Game Over.

Атари имплозия

Но как колекционното изкуство шоу съм умен?

Въпреки че може да не знаем колко запечатани игри на г-жа Pac-Man съществуват в единици за съхранение някъде, ние знаем, че покритието и рекламното изкуство за тези игри са рядкост. Дори по-малко известните игри се представят за изкуство, които вече завладяват колекционерите на игри. Вземете за пример изкуство от играта на Tengen „After Burner“. Някога чували ли сте за това? Не съм го направил. Някой хареса играта достатъчно добре, за да плати 18 000 долара за обложката. Помислете какво изкуство от някоя от игрите за всички времена би събрала?

След изкуството на горелката

Проведох множество търсения в Ha.com, за да намеря изкуство, свързано с видеоигри. Все още няма много неща. Както при примера на изкуството „след горелка“, може да се окаже, че хората вече са наясно с потенциала. Фактът обаче, че вече не се продава много, ме кара да мисля, че играта все още е свежа. Както при всеки голям колекционер, ако можете да го намерите, цената вероятно ще изглежда висока. Разбира се, ако е наистина емблематичен, цените на тази година ще изглеждат евтини след десетилетие.

Събиране на умно: Игратно изкуство приключи

Последните поколения деца, които сега са колекционери, растат, играейки видео игри. Някои от тях може да не се интересуват от традиционните колекционерски хобита от последните десетилетия. Въпреки това, има две общи нишки за всички събития: реминисценция и рядкост. Като спомням, заявявам, че това, което хората помнят най -добре, е специално. Емблематичните видеоигри са специални! Като рядкост, точно както при всеки колекционер, колкото по -малко съществуват, толкова по -голямо е търсенето. Арт на корицата от емблематични игри е не само рядко, но е и специален! Елементите с тези черти се увеличават на търсенето, понякога експоненциално. И това наричам събиране на интелигентно изкуство на играта!

Отказ от отговорност: Не съм много геймър, така че вижте други блогове GoCollect, за да видите какво е горещо на този пазар.

Споделя това:
Дял

Reddit
Twitter

LinkedIn
Tumblr

Телеграма
Pinterest2

Facebook
Джоб

WhatsApp

Като този:
Като зареждане …

Свързани

Super Mario: Видео игра The Gateway to Comic Gold? Спекулатори и инвеститори купуват Super Mario Bros #1 катоnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.