на Dynamite Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта и колони

Голямото разделение №1 на корицата на Адам Маркевич

Бен Фишър е писател на Grumpy Cat, контрабанда на духове, Hexen Hammers и други. Адам Маркевич е създателят на Trench Coat Samurai, защитниците на изгубения свят и други. Заедно те ни носят след-апокалиптичното приключение, Голямото разделение. Наскоро те казаха на Роджър Аш на Уестфийлд за тази вълнуваща нова серия.

Уестфийлд: Какъв беше генезисът на Голямото разделение?

Бен Фишър: Психолог вероятно би казал, че произтича от това, че е интроверт, който последователно се намира в претъпкани стаи – затова си замислих свят, в който изолацията е механизъм за оцеляване, а не дефект на личността. Но обратно, концепцията произтича и от моя истински интерес към човешката връзка. Какво означава да имаш отношения, ако физическият контакт е смъртна присъда – когато просто да си близо до друг човек е огромен риск? Как социалните конструкции се изместват, когато пълното изчезване е предредно заключение?

Адам Маркевич: Щастливото за мен е, че Бен вече беше разработил всички важни подробности. Така че за мен ставаше въпрос само за визуализация, колкото можех. Това е лесен свят, в който да попадна. Пост-апокалиптичните неща са много в моята количка.

Голямото разделение №1 Майк Хендерсън корица

Уестфийлд: Какво можете да ни кажете за поредицата? Кои са главните герои, които ще срещнем?

Фишър: Поредицата е поставена в близко бъдеще, където цялото човечество страда от мистериозно страдание, което кара всеки контакт с кожата да доведе до агонизиране на смъртта. Виждаме света през очите на нежелани другари, пътуващи през Тихия северозапад, и да станем свидетели на тяхното откриване на потенциалната кауза на разделението.

В основата на историята са двама души, които се свързват в традиционната холивудска романтична мода: Пол е безцелно съдържание на скитник, за да изтече часовника в живота си, докато не срещне Мария, която веднага го бие в безсъзнание, ограбва го и го оставя за мъртъв . По време на пътуването си те се свързват с доста необичаен актьорски състав, включително бивш войник, който често служи като техен морален компас, социопат, който събира спомени, и „бардевил“, който процъфтява в адреналиновия прилив на прекомерно излагане.

Markiewicz: Бен свърши чудесна работа по населението на тази поредица с герои, които са изключително забавни за рисуване. Мисля, че много от това е свързано с личността, която просто се излива от тях. Мисля, че е безопасно да кажем, че и двамата положихме усилия да направим тези герои възможно най -истински, както в диалога, така и в визуално.

Визуализацията на Голямото разделение №1 Страница 1

Уестфийлд: Колко подготвителна работа си свършил за поредицата, както в Световната сграда, така и външния вид на комикса?

Фишър: Опитах се да събера колкото се може повече информация, за да подкрепя вътрешната логика и изграждането на световното изграждане на историята. Например, се срещнах с инженери на електроцентрали, за да обсъдя как ще се държи електрическата мрежа, поведенчески психолози и дори няколко „ентусиасти“. Що се отнася до „усещането“ на света, Адам заслужава по -голямата част от заслугата. Имахме множество дискусии относно естетиката и как човек, лишен от човешки контакт, може да изрази себе си в изкуството – но в крайна сметка именно Адам беше този, който толкова красиво предаде самота в пейзажа. И ще бъда отхвърлен да не добавя, че Гузовски наистина е обърнал всичко до „11“ с цветовете си.

Markiewicz: Мисля, че имаше някои първоначални разговори за това как ще изглежда светът. Толкова много от него е в сценария. Бен наистина върши добра работа, описвайки този свят и хората, които го обитават, че моята работа в крайна сметка е доста проста. Направихме някаква мозъчна атака за графитите и улицата на Манекен. От гледна точка на външния вид, аз се вдъхновявам главно от ранния Джон Карпентър (бягство от Ню Йорк, нападение над участък 13, The Thing) и филмите на Джордж Ромеро. Това е свят, който не е твърде далеч от нашия. Просто никой не е бил наоколо с по -бързи, за да се подрежда.

Визуализацията на Голямото разделение №1 Страница 2

Уестфийлд: В комикса има много мистерии, като защо докосването на друг човек стана смъртоносен и защо единият от хората умира, а другият не? Ще бъдат ли разрешени всички мистерии до края на поредицата?

Фишър: Голямото разделение има цял списък на прането на странност. Двете, които споменахте, са само върхът на айсберга. Защо спомените на мъртвата жертва се прехвърлят на оцелелия? Защо цялата планета периодично и без предупреждение навлиза в временен транс -спящ транс? Защо оцелелите от контакт с кожата губят способността да четат и пишат?

Никога не съм бил фен на „Странно заради това, че съм странно“ в разказването на истории. Ако се случи нещо странно, предпочитам да има причина. Очевидно не искаме да разваляме нищо – но да, на въпросите ще се отговори абсолютно. Разбира се, не мога да обещая, че отговорите няма да повдигнат съвсем нов набор от мистерии …

ВеликотоРазделете №1 Визуализация Страница 3

Уестфийлд: Колкото и тъмно да е историята, все още има хумор. Важно ли беше за вас да включите битове хумор?

Markiewicz: Не мисля, че подобно нещо може да работи, освен ако няма малко хумор. Колкото и сериозни да са някои от темите, мисля, че хората биха се измъкнали доста бързо, ако се приеме твърде сериозно.

Фишър: Адам е точно прав. Би било твърде лесно да оставите тъмната тема да погълне цялата светлина – но къде е забавлението в това? [Джос] Уедън веднъж каза: „Направи го, направи го мрачно, но тогава, за Божията любов, разкажи шега“. Няма съмнение, че се удряме в сериозни, тревожни теми в тази книга – но има и много хумор и ярки петна, смесени.

Уестфийлд: Има оферта за бонус с първия брой – изтегляне на песен. Как възникна тази специална функция?

Фишър: Признаваме, че днес има много възможности за забавление, включително много изключителни заглавия на комичните рафтове. Затова взехме решението рано да включим допълнително цифрово съдържание с всеки брой, като нашият начин да благодарим на читателите, които решат да прекарат известно време с нас. Първият брой ще включва кода за изтегляне за песен, която написах за Prepper на Doomsday на първа среща. Вторият брой ще има страници за изтегляне на пост-апокалиптична книга за оцветяване на възрастни, нарисувана от Адам. Предвиждаме много забавни неща!

В допълнение към всичко това, Адам и аз имаме абсолютен взрив, разказващ тази история и този ентусиазъм се е разлял в другите ни страсти. И двамата музиканти (по -специално Адам има саундтраци към атмосферни условия) и написахме пълен оригинален резултат за поредицата, която възнамеряваме да предоставим онлайн (безплатно!), За да помогнем за настройка.

Голямата корица на разделение №1 от Кайл Страхм

Уестфийлд: Някакви коментари за затваряне?

Markiewicz: Само че голямото разделение е усилие на екипа. Не само аз и Бен, но и Адам Гузовски, безумно талантливият колорист. Имахме блестящо лого, проектирано от легендарния писмо Патрик Бросо. И като започна с брой 2, моите корици ще имат цветни асистенции на Мелани Дарлинг, талант, който си струва да следи. Комиксът не би работил без всички тези играчи.

Фишър: Абсолютно. Гузовски върши работа с отпадане на челюстта тук. Също така искам да извикам на всички редактори в Dynamite, които са били истински съотборници с нас. Голямото разделение е, вярваме, уникална история и такава, която сме абсолютно развълнувани да разказваме.

Покупка

Голямото разделение №1

Leave a Reply

Your email address will not be published.