жизненоважен и популярен успех, който избухна от портата в края на 2015 г., Monstress диша нов живот в жанр за знаме в отчаяна нужда от нови гласове .

Monstress, Marjorie Liu и Sana Takeda на сложната сага за стремеж на млада жена за отмъщение, вкарва жизнен нов живот в уморени, стари фантастични конвенции чрез замислено световно изграждане, ожесточен, добре развит актьорски състав от силни женски герои и зашеметяващ визуален тон Това обгръща читателя в пашкул от славен хипер-детайл.

Просто казано, Monstress е един от най-добре изработените и завладяващи фантастични комикси на рафтовете днес-вероятно някога. И така, точно навреме за последния брой на първата история на историята, преди сериалът да направи кратка почивка до август, ето три чудовищно добри причини, които трябва да прочетете тази невероятна поредица.

1. Силен (женски) актьорски състав

В Maika Halfwolf, Marjorie Liu е създал един от най -яростните женски главни герои в скорошната памет. Подтикната от горящата нужда от отмъщение за полупомната детска трагедия и изкована от цял ​​живот като роб и беглец, Майка доказа след въвеждането си, че е готова да направи всичко необходимо, за да постигне целите си.

Тя е истинска сила на природата, подхранвана от нещо огромно и ужасно и отвъд природата, което я прави опасно примамлив герой. Всъщност целият актьорски състав на Лю е населен със сложни, напълно реализирани герои със сложни предистории и обикновено противоречиви мотиви. Именно с тази колекция от силни, до голяма степен женски членове на актьорския състав пътуваме през света на Monstress, като никога не осъзнаваме, докато много по -късно колко малко мъжки герои заемат основни функции в поредицата.

Това не е критика, но не би трябвало да бъде и продажна точка, макар че за много посетители ще бъде. Просто е това, което е: дяволски фин развитие на характера от вълнуващ създател, само осъзнавайки степента на забележителния й талант.

2. Изящна визуална естетика

Този трябва да бъде очевиден за всеки с работен набор от очи. Sana Takeda носи пищно, сложно подробно усещане за истинност на хората и местата на Monstress.

Нейното привидно деликатна линия и здравия дизайнерски смисъл се съчетават за единствено, визуално зашеметяващо изживяване за четене, обхващайки всички аспекти на богато предвидения свят на книгата, от неговите пламтящи герои и злодеи до неговата технология, вдъхновена от стимпанк и уникална митология.

Читателят попада в страниците на Такеда, привлечен от един панел на следващия от течността си, изразително разказване на истории и разкошен произход. Именно този уникален визуален стил влива чудовище с резонансно усещане за място, което е едновременно екзотично и опияняващо.

3. Крайно световно изграждане

Вторичната световна настройка на Лиу и Такеда на редуваща се Южна Азия, разработена върху основа на магически задвижваните стимпанк ретротехнологии и Lovecraftian, вдъхновена от Kaiju Cosmology, изпълнява всички искания за вдъхновяващи измислени избягвания. Сценаристът и художник работят заедно, за да създадат наистина потапящо преживяване за четене, създадено на озадачаващ фон от политически интриги, лично предателство и шокиращо прекрасно насилие.

Това е световен, който се занимава с ръба на катастрофалния конфликт между множество фракции, чиято омраза и недоверие един към друг обхваща векове. С мощните вещици на кума, застрашаващи да ескалират жалбите си срещу хибридните арканични съдилища в пълномащабна война, стремежът на Майка за отмъщение става още по-непредсказуемо и по-малко вероятно да успее.

Това е и царство, което работи според строги прекрасни указания, произхождащи от далечно минало на динамичното изследване и откриване. Курирани и обгрижвани от веднага приятна раса от много опашки, говорещи котки, история и легенда са важни за продължаващото развитие на новите технологии-ценни ресурси, които да бъдат добити за изгубени знания и забравени приложения.

И надвиснало над всичко – минало, настояще и може би дори бъдеще – мълчаливите, огромни призраци на древните, непознати и някак предстоящи …

Сега, когато книгата продължава хиатус през следващите няколко месеца, е идеалният момент да настигнем първите шест броя. Внимавайте за търговска меки корици този юли. Ако вече сте актуални, не е нужно да чакате почти толкова дълго: Monstress #6 Hits днес (25 май).

Leave a Reply

Your email address will not be published.