В събирането на международни комични варианти Тони Помила сподели своето умение и опит в комичната хоби ниша на чуждестранните варианти. Докато проучвах минали продажби, се натъкнах на много примери за комикси, разпространени във Великобритания и други места извън САЩ, нямаше нужда да уча в Оксфорд, за да разбера комиксите, които веднъж са продадени за 9 пенса, днес доста стотинка (всъщност „Паундс“ от тях). За тази статия искам да се съсредоточа върху оригиналното изкуство, представено в чужди варианти. Мисля, че ще се съгласите, че премиерното изкуство от известни художници може да предложи няколко красиви сделки, въпреки че са създадени за международния пазар!

Super Spider-Man #170 Cover Art от Дейв Хънт и Франк Джакоя. Изданието на Обединеното кралство отново създаде Джон Ромита, класическият невероятен Spider-Man 121 на Sr. Това изкуство се продаде за незначителна отстъпка на първото: 8 963 долара за версията на лов през 2017 г. и 286 800 долара през 2013 г. за версията Romita. За разлика от нормалното изкуство за отдих, тази корица се появи на публикуван комикс. Очевидно малко художници се сравняват с Джон Ромита, старши за оригинали на Spider-Man. Въпреки това, за хиляди читатели на Обединеното кралство, Hunt’s Art представи първото впечатление за една от много важни приказки на Spider-Man.

Само кои са тези популярни художници?

Наистина, славата на Дейв Хънт израства от приноса му, мащаб на Marvel и DC Art. Само кои са тези популярни артисти, които обещах? Да започнем с изкуството от „Джуниър“. Това ще бъде Джон Ромита, младши, дете на популярния. Въпреки че тази страница за пръски се привлича от Mighty World of Marvel, а не от изключителен Хълк, тя съдържа много различия. Първо, младши младши посочи, че това е вероятно първата му работа на Marvel. Това не е лошо начало. Второ, има човек с адамантиум нокти, лежащи на земята зад Хълк.

Някой да получи снимката на в каква история беше присадена този плясък? Да, това би било преиздаване на първата пълна история на Wolverine, изключителен Хълк #181. Макар да не е Хърб Триме и Джак Абел, Ромита -младши създаде оригинална страница, за да се впише в забележителна история на Marvel! Само преди седмици страницата от Mighty World of Marvel #199 се продаде за 18 000 долара.

По -оригинално изкуство за чуждестранни варианти

Ако Кирби е основен, а Ромита е номер две, Джон Бъскема прави страхотно номер три. И нито един inker не се сравнява с Том Палмър на моливите на Buscema. Не съм сигурен кога щяха да имат време, но двамата си сътрудничиха на оригинално обложката за могъщо World of Marvel #222. Говорейки за участия, Бусема направи тонове изкуство на Конан. Макар и плодотворно, това остави по -малко време за работа на супергерои върху герои като Daredevil. Затова бих очаквал да платя премия за прикритие на Daredevil. Не е така – продажбата за 2019 г. само за корицата на Обединеното кралство донесе 5 040 долара. Отново, макар да не е публикуван в САЩ, той е публикуван Cover Art от легенда!

Нека да направим един много повече от тях, преди да премина към някои други нюанси в чуждестранната вариант оригинална арт ниша. Този ме взриви. Бихте ли казали, че Марк Бегли има няколко фенове за изкуството си Spider-Man? Ще кажа предварително, ще му взема прикритието, докато е евтино: американско или чуждо! Много изкуство на Bagley се продава за фракции на своите връстници. Но, мисля, че някой „открадна“ корицата на Spider-Girl #2 (1998 Marvel/Panini)! Bagley създаде оригиналното обложка за разпространение в Германия. Много немски колекционери трябва да са се спускали, когато издърпаха този необикновен комикс Spidey и Spidey-Girl от рафта. Страхотното изкуство на корицата, продадено през 2019 г. за 1320 долара (или по -малко, ако се плаща в евро!).

Всъщност не е чужд вариант

Всяка страна се гордее с своите успехи в домашни условия. Сред най -големите герои, които идват от Обединеното кралство, определено Доктор, който се класира високо. Marvel UK произвежда ограничена серия от четири издания през 1994 г., Doctor Who: Age of Haos. Специална сред всички серии Doctor Who, тя включва история, написана от самия Doctor Who! Много по-правилно, Колин Бейкър, шестият лекар, написа оригиналния графичен роман с дължина на историята. За добавен местен аромат, артистът на Обединеното кралство Алън Дейвис илюстрира поредицата. Изкуството на корицата се продава за 6000 долара преди няколко седмици.

Освен Дейвис, друг предмет на кралицата, Дейв Гибънс илюстрира много доктор Кой страници за Marvel UK. Тези произведения на Gibbons се продават за част от неговите наблюдатели и страници на панели.

Предупреждава, когато получавате чуждо вариант оригинално изкуство

Когато цената на чука падне по -ниска от очакваното, потърсете причините. С оригиналното изкуство за международни варианти колекционерите са по -малко и търсенето по -ниски. Много пъти, макар и публикувано, изкуството има усещане за пресъздаване. Освен това, макар и ново изкуство и оригинал, издателите обикновено създават изкуството за препечатки. Дори оригиналната работа за американски препечатки не се продава със същата енергичност като първата версия. Всичко казано, имам по -голямо внимание.

Често художниците, свързани с чуждестранните произведения, могат да бъдат „Marvel Artist“ или „DC художник“. Искам да знам кой илюстрира изкуството на моетоnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.